آداب و رسوم مالزی شما را شگفتزده میکند، چون متفاوتترین کشور آسیایی است که تنوع نژادی، فرهنگی و قومی زیادی را در خود جای داده است. شاید همه چیز در نگاه اول برایتان عجیب باشد، ولی پس از کمی گشت و گذار در این کشور با آداب و رسوم در مالزی آشنا خواهید شد.
آداب و رسوم مردم مالزی
در مالزی سه نژاد مختلف مالایی، چینی و هندی در کنار هم با صلح و صفا و آرامش زندگی میکنند. این تقابل فرهنگی میان اقوام مختلف، مالزی را متمایزترین کشور منطقه کرده است. بزرگترین گروه قومی در مالزی مالاییهای مسلمان هستند که نیمی از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند.
چینیها که 35 درصد جمعیت مالزی را به خود اختصاص دادهاند از قرنها پیش طرف معامله مالزیایی ها بودند. بیشتر چینیهایی که به این کشور آمدهاند، بودایئیهای تاتوئی هستند. ورود هندیها به مالزی نیز قدمتی 2000 ساله دارد ولی مهاجرت دسته جمعی هندیها به این کشور از قرن نوزدهم آغاز شد طوری که 13 درصد جمعیت مالزی را اقوام هندی تشکیل دادهاند.
تنوع نژادی و فرهنگی اقوام مختلف در مالزی بینظیر و دیدنی است. در این کشور هر ملیتی، آزادانه به آداب و رسوم فرهنگی، دینی و ملی خود پرداخته و فستیوالها و جشنهای مفصلی برگزار میکند. سایر اقوام و ادیان هم صرف نظر از مذهب و ملیت خود با شرکت در جشنها در شادی دیگران شریک و همراه میشوند. مردم مالزی با نژاد و قومیتهای مختلف با یکدیگر در تعامل هستند، تحصیل میکنند تجارت کرده و در یک کلام با احترام در کنار هم زندگی میکنند.
آداب و معاشرت در مالزی
مردم مالزی مانند سایر شرقیها مردمی خونگرم، مهربان و بخشنده هستند. در دنیای کسب و کار انسانهای زیرک و باهوشی هستند. بسیاری از چینی ها و هندیهای ساکن در مالزی به آداب و رسوم این کشور اسلامی پایببند هستند و با جنس مخالف دست نمیدهند.
از آداب و رسوم مالزی استفاده از زبان بدن (Body language) است. حالات چهره، تن صدا و رفتارهای غیر کلامی در این کشور نماد زیادی دارد. مردم این کشور در ملاقاتهای رسمی با ادب و احترام کامل ظاهر میشوند و به آراستگی ظاهری خود اهمیت میدهند.
انواع جشن در مالزی
مردم مالزی انسانهای شاد و با روابط عمومی بالایی هستند. شرکت در فستیوالها و جشنها از برنامههای همیشگی مردم است. به خاطر تنوع اقوام سالانه جشنهای زیادی در این کشور برگزار میشود. با برخی از جشن های کشور مالزی آشنا شوید.
– جشن های مذهبی مالزی
- معروفترین اعیاد و از آداب و رسوم مالزی، جشن عید فطر (Hari Raya Puasa) است. این جشن در پایان ماه مبارک رمضان برگزار شده و همه مسلمانان ملایی و غیر مالایی در این جشن شرکت میکنند.
- مردم مالزی عید اضحی یا هاری رایا که همان عید قربان است را هم جشن میگیرند.
- روز تولد پیامبر یا مولد الرسول هم جزو اعیاد بزرگ مسلمانان است که در مالزی جشن گرفته میشود.
- اول ماه محرم که شروع سال جدید است نیز یکی از مناسبتهای مهم مسلمانان در این کشور است.
– جشن فانوس چینیها در کشور مالزی
جشن فانوس یکی از جشنهای خاص چینیها است که نشانگر پایان سال نو است. این جشن در روز دهم سال برگزار میشود. جشن فانوس یکی از قدیمیترین آیینهای چینیها است که قدمت آن به 2000 سال پیش و به دوران امپراطوریها برمیگردد. در این روز خاص مردم در جلوی خانههایشان به صورت ردیفی شمع روشن کرده و شب در حالی که فانوس به دست دارند، مسیر مشخصی را طی میکنند. درخشش نور فانوس ها در تاریکی شب از جذابیتهای این جشن است.
– جشن کیک ماه در مالزی
جشن کیک ماه، جشن پیروزی قیام چینیها علیه سرداران مغول در قرن 14 است. در این جشن که در ماه سپتامبر برگزار میشود مردم کیکهایی به شکل قرص ماه پخته و به یکدیگر هدیه میدهند.
– جشن بودایی در مالزی
بوداک یک روز ملی در مالزی است که در اکثر ایالات مالزی تعطیل رسمی است. جشن ورساک یا همان جشن بودایی در بهار برگزار میشود و مردم نذورات شان را به معابد برده و میان نیازمندان خیرات میکنند.
جشن هندیها در مالزی
هندیهای مقیم مالزی Hindu Tamil هستند که پوشش خاص و آداب و رسوم ویژهای دارند. یکی از بزرگترین جشنهای هندیها جشن دیپاوالی یا جشن نور است. در جشن دیگر هندیها که تاپیوسام نام دارد، هندوها از سراسر کشور در باتو کیوز (غارهای باتو) جمع شده و این روز را گرامی میدارند.