رتحصیل در کشوری اوراسیایی بهتر است یا یک کشور کاملا آسیایی؟ تفاوت تحصیل در مالزی و ترکیه حتما برای شما سوال شده که در پی آن هستید! واقعیت چیست؟ کدام یک از این کشورها برای تحصیل بهتر هستند؟ در واقع هدف شما از تحصیل بسیار مهم است. بنابراین با در نظر گرفتن نیت خود از تحصیل و شرایط مساعد برای شما، پس از خواندن این مقاله از STUDYKL انتخاب کنید که تحصیل در مالزی بهتر است یا ترکیه!
تحصیل در مالزی یا ترکیه؟
توسعه و پیشرفت سریع کشور مالزی آن را به مقصدی جذاب برای محصلان و دانشجویان مبدل کرده است. از آنجایی که فرهنگ و مردم مالزی از یک نژاد نیستند؛ در این کشور نژادپرستی معنایی ندارد و مردم دوستانه در کنار هم زندگی میکنند؛ از همین بابت دانشجویان خارجی دچار مشکلات فرهنگی و نژادی نخواهند شد.
جدا از اینها سیستم و ساختار آموزش عالی مالزی با شیوههای نوین مدیریت شده و طبق بهروزترین متدهای دنیا پیش میرود. مالزی سیستم آموزشی گستردهای داشته و همه سنین را در برمیگیرد. با تحصیل در مالزی میتوانید مدرک دیپلم، کارشناسی یا کارشناسی ارشد و حتی دکتری بگیرید!
جالب است بدانید امروزه 8 دانشگاه مالزی در لیست 500 دانشگاه برتر جهانی در سال 2024 شناخته شدهاند. در این رتبه بندی دانشگاه مالایا (UM) در جایگاه 65 قرار دارد. میتوانید از دانشگاه های مالزی آموزش با کیفیت و بهروز را انتظار داشته باشید.
و اما ترکیه
از سال تحصیلی 2015-2016 تعداد دانشجویان بین المللی که ترکیه را برای تحصیل انتخاب میکنند، بیشتر شده است. در حال حاضر بیش از 650،000 دانشجوی خارجی در ترکیه وجود دارد که نشان دهنده اهمیت روزافزون این کشور به عنوان مقصد آموزش عالی است.
تحصیل در ترکیه فرصت خوبی برای بهرهمندی از تحصیلات نسبتاً ارزان با کیفیت خوب است. با توجه به اینکه در حال حاضر ترکیه یک مقصد توریستی با نزدیک به 40 میلیون گردشگر از سراسر جهان است، دولت این کشور میکوشد به تعداد دانشجویان بین المللی هم بیفزاید!
مقایسه هزینه تحصیل در مالزی با ترکیه
بدیهی است که هزینه های تحصیل یک معیار مهم برای انتخاب محل تحصیل است! با این حال هیچ وقت نباید فقط به همین یک فاکتور اکتفا کنید؛ بلکه باید به این موضوع از بالا نگاه کرده و همه جوانب را بررسی کنید. هزینه های تحصیل در مالزی را با هزینه های تحصیل در ترکیه مقایسه میکنیم:
هزینه تحصیل و زندگی در مالزی
در کل پیش از هر چیزی باید بدانید کشور مالزی از رینگیت (MYR) به عنوان واحد پول خود استفاده میکند. هزینه تحصیل در مالزی نسبت به مدرسه یا دانشگاهی که انتخاب میکنید، متفاوت است. به طور متوسط، یک دانشجوی بین المللی برای تحصیل در مالزی باید سالانه حدود 7000 MYR برای مدرک لیسانس کنار بگذارد.
همچنین هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه مالزی برای یک دانشجوی بین المللی حدود 11000 رینگت آب میخورد. البته که دانشگاهها و مراکز خصوصی مالزی، هزینههای تحصیلی بالاتری داشته؛ به ویژه برای اخذ مدارک پزشکی.
بورسیه تحصیلی مالزی نیز یک فرصت عالی برای افرادی است که تحصیلات تکمیلی را انجام میدهند. این بورسیه کمک هزینه تحصیل به شماست و میتواند باری را از روی دوشتان بردارد. از طرفی هزینه زندگی در مالزی در مقایسه با سایر مقاصد گردشگری مانند آمریکا و بریتانیا بسیار پایین است.
علاوه بر این دانشجویان بین المللی مجاز به کار در طول ترم نیستند! پس باید ثابت کنید که بودجه کافی برای ورود به مالزی دارید. البته که تعطیلات بین هر ترم مجاز به کار کردن هستید و میتوانید بخشی از مخارج زندگی در مالزی را تامین کنید.
هزینه تحصیل در ترکیه
اگر دوست دارید در یک کشور اوراسیایی تحصیل کنید، بهترین گزینه برای شما کشور ترکیه میباشد. ترکیه ترکیب اجتماعی و فرهنگی از دو جهان است و انگیزه خوبی برای دانشجویان خارجی است. بسیاری از دانشگاههای ترکیه بر اساس رتبهبندی دانشگاهی جهان لیست شدهاند و هزینه های کلی شهریه و زندگی در این کشور مقرون به صرفه است.
شهریه دانشگاههای دولتی ترکیه بسیار مناسب است؛ به خصوص در مقایسه با موسسات مشابه در اروپا یا ایالات متحده! دانشجویان بین المللی معمولاً بین 100 تا 4000 یورو در هر سال تحصیلی پرداخت میکنند. البته هزینه تحصیل در رشتههایی مانند پزشکی یا مهندسی گرانتر میباشد. واضح است که هزینه تحصیل در دانشگاههای خصوصی ترکیه، گرانتر از دانشگاههای دولتی آن است؛ ولی به همان نسبت امکانات و تجهیزات بهتری دارد.
مزایا و معایب تحصیل در مالزی
قبل از انتخاب مقصد تحصیلی خود بهتر است مزایا و معایب تحصیل در مالزی را بدانید و با چشم باز تصمیم بگیرید:
مزایای تحصیل در مالزی
- اولین و مهمترین مزیت تحصیل در مالزی هزینه های مقرون به صرفه است. این هزینه ها فقط به تحصیل ختم نمیشود؛ بلکه شامل هزینه های زندگی مانند تامین مسکن، غذا، اجاره و خرید مواد غذایی نیز میشود. یک دانش آموز یا دانشجوی بین المللی خیلی راحتتر از پس هزینه های زندگی و تحصیل در مالزی برمیآید تا یک کشور اروپایی یا آمریکایی.
- مشاغل پاره وقت دانشجویی یکی از دلایلی است که مالزی را تبدیل به مقصدی دوستداشتنی و محبوب برای تحصیل نموده. اگر شما موفق به اخذ ویزای تحصیلی مالزی شوید در بین تعطیلات هر ترم میتوانید 20 ساعت در هفته کار کنید.
- زبان مردم محلی مانع یادگیری شما نمیشود! تقریبا اکثر مردم مالزی مسلط به زبان انگلیسی هستند و در دانشگاهها به زبان انگلیسی درس میخوانید. حتی اگر مدرک زبان نداشته باشید پیش از پذیرش در دانشگاه یا مدرسه، میتوانید در کالج های زبان مالزی به یادگیری زبان انگلیسی بپردازید.
- سیستم آموزشی مالزی سال به سال در حال بهبود است. مالزیاییها به سختی تلاش میکنند تا جایی در فهرست رتبهبندی برتر دانشگاهها پیدا کنند. امروزه میتوان به جرات گفت مراکز آموزشی مالزی، کیفیتی عالی ارائه میدهند و از بهترین اساتید برای تدریس کمک میگیرند.
- از دیگر مزایای تحصیل در مالزی، امنیت این کشور است. مالزی جزو چند کشور امن دنیاست؛ بخصوص برای دانشجویان بین المللی و به خوبی از آنها حمایت میکند.
- آب و هوای استوایی، جنگلهای بارانی و انبوه، سواحل سحرآمیز، از دیگر مزایای تحصیل در مالزی هستند.
معایب تحصیل در مالزی
مسلما در کنار این همه مزایا مالزی هم معایبی برای تحصیل دانشجویان دارد که با هم میخوانیم:
- فرصت شغلی کم یکی از معایب تحصیل در مالزی است. اگر قصد دارید پس از پایان تحصیلات خود در مالزی کار کنید، ممکن است با مشکل مواجه شوید؛ زیرا فرصتهای بسیار کمی برای خارجیها در این کشور وجود دارد. پیدا کردن شغل همیشه مستلزم مشکلات زیادی است؛ ولی اگر استعدادش را داشته باشید شغل مناسبتان را به دست میآورید.
- حس غربت و تنهایی ممکن است در دوران دانشجویی به سراغتان بیاید! تنهایی و دلتنگی غیرعادی نیست؛ ولی باید بدانید مردم مالزی مهماننواز بوده و اهل دوستی و معاشرت هستند.
- امکانات کم دانشگاههای دولتی مالزی شاید کمی چالشآفرین باشد. البته اگر شما در یکی از دانشگاههای خصوصی مالزی پذیرش شوید، دیگر با این مسئله رو به رو نخواهید شد.
مزایا و معایب تحصیل در ترکیه
حالا نوبت به مزایا و معایت تحصیل در ترکیه رسیده است. باید بررسی خود را در این زمینه کامل کنید تا بتوانید بهترین مقصد تحصیلی را انتخاب نمایید:
مزایای تحصیل در ترکیه
- تفاوت فرهنگی و تنوع در فرهنگ را در ترکیه به وضوح خواهید دید. برخی از مردم ترکیه سخت درگیر فرهنگ شرق هستند و برخی دیگر کاملا غربزده هستند. در این کشور تجربه زندگی با فرهنگهای متفاوت را به دست آورید.
- مردم ترکیه مهربان و خونگرم هستند. از لحظهای که وارد این کشور میشوید احساس میکنید که در خانه خود هستید؛ زیرا مردم ترکیه به شما نزدیک میشوند و دست دوستی به سمتتان دراز میکنند.
- هزینه زندگی در ترکیه در مقایسه با کشورهای غربی کمتر است و هزینه اجاره، غذا و… نسبتا ارزانتر از بقیه کشورهای اروپایی است.
- یکی از مزایای تحصیل در ترکیه به دست آوردن شغلی خوب پس از اتمام تحصیلات است. دانشجویان بلافاصله بعد از فارقالتحصیلی میتوانند مشغول به کار شوند.
- آب و هوا و طبیعت این کشور بسیار زیباست. هوا معتدل بوده و سواحل زیبایی منتظر شما خواهند بود.
معایب تحصیل در ترکیه
- یکی از بزرگترین معایب تحصیل در ترکیه، مشکل زبان است. مانعی که بیشتر دانشجویان بین المللی را از تحصیل در این کشور منصرف میکند. دانشجویان به راحتی نمیتوانند با مردم شهر ارتباط برقرار کنند و باید حتما زبان ترکی را بیاموزند. معمولا ترکها ترجیح میدهند به زبان خودشان ارتباط برقرار کنند. اگرچه ترکی زبان آسانی است و برای یادگیری آن زبان نیازی به تلاش زیادی ندارد، اما افراد کشورهای مختلف در مراحل اولیه برای تعامل با مردم مشکل دارند. از همه مهمتر اینکه برای شرکت در دانشگاهها دچار مشکل میشوید اگر زبان ترکی را نیاموخته باشید!
- یکی دیگر از معایب تحصیل در ترکیه کیفیت آموزشی است. در این کشور کیفیت آموزش در حد استاندارد نیست! اکثر دانشجویان خارجی از عدم دسترسی به منابع مختلف و مشکل زبانی که در هنگام برقراری ارتباط با اساتید خود با آن مواجه هستند، گلایه دارند.
- هزینههای بالا در رفت و آمد به دلیل گرانی بنزین از دیگر معایب تحصیل در ترکیه میباشد. مثلا برای رفت و آمد از خوابگاه به دانشگاه و بالعکس، باید هزینه زیادی صرف کنید و این هزینه در کنار پرداخت هزینههای دانشگاه به هیچ وجه منطقی نیست.
- بالا بودن نرخ مالیات بسیاری از افراد را از زندگی و تحصیل در این کشور منصرف میکند. بعضی از مهاجران توان پرداخت مالیاتهای سنگین ترکیه را ندارند!
- میزان امنیت در شهرهای ترکیه پایین است. در هنگام رفت و آمد باید خیلی مراقب وسایل شخصی خود باشید؛ چراکه دزدیهای خیابانی در ترکیه رایج است.
- ترافیک و شلوغی در ترکیه بیداد میکند؛ بخصوص شهر استانبول که بسیار بزرگ است. برای رسیدن به مکانی شاید چند ساعت پشت ترافیک بمانید و با انتخاب یک مسیر اشتباه، ساعتها دور خود بچرخید.
- چند برابر بودن شهریه دانشگاههایی که به زبان انگلیسی، آلمانی و فرانسه تدریس میکنند.
- محدودیت تعداد خوابگاه میتواند عیب بزرگ دیگری باشد که دانشجویان را مجبور به اجاره منزل در ترکیه و پرداخت هزینههای گزاف میکند.
مقایسه رنکینگ دانشگاه های ترکیه با مالزی
شاید با دانستن رتبه جهانی دانشگاههای مالزی و ترکیه انتخاب برایتان راحتتر شود:
رتبه دانشگاههای مالزی در سال 2024
- رتبه جهانی دانشگاه مالایا مالزی: 65
- رتبه جهانی دانشگاه علوم مالزی: 137
- رتبه جهانی دانشگاه پوترا مالزی: 158
- رتبه جهانی دانشگاه ملی مالزی: 159
- رتبه جهانی دانشگاه صنعتی مالزی: 188
- رتبه جهانی دانشگاه تیلورز مالزی: 284
- رتبه جهانی دانشگاه UCSI مالزی: 300
- رتبه جهانی دانشگاه سان وی: 586
رنکینگ دانشگاههای ترکیه در سال 2024
- رتبه جهانی دانشگاه فنی خاورمیانه ترکیه: 336
- رتبه جهانی دانشگاه فنی استانبول ترکیه: 404
- رتبه جهانی دانشگاه بیلکنت ترکیه: 502
- رتبه جهانی دانشگاه بوغازیچی ترکیه: 514
- رتبه جهانی دانشگاه استانبول ترکیه: 720-711
- رتبه جهانی دانشگاه آنکارا ترکیه: 950-901
- رتبه جهانی دانشگاه اژه ترکیه: 1200-1001
- رتبه جهانی دانشگاه قاضی ترکیه: 1200-1001
- رتبه جهانی دانشگاه چوکوروا ترکیه: 1401+