در دنیایی که دیجیتالیشدن و فناوری اطلاعات روز به روز در حال توسعه است، تخصص در زمینه کسب و کارهای الکترونیک بسیار مورد نیاز است. دانشگاه APU با ارائه برنامه کارشناسی مدیریت بازرگانی با گرایش کسب و کار الکترونیک، فرصتی برای دانشجویان فراهم میکند تا در این زمینه تخصص پیدا کنند. در این رشته دانشجویان با مباحث مرتبط با کسب و کارهای الکترونیکی، استراتژیهای بازاریابی دیجیتالی و نوآوریهای تجاری آشنا میشوند و به آمادگی کامل برای ورود به بازار کار میرسند.
گرایش تحصیلی کسب و کار الکترونیک چیست؟
رشته مدیریت بازرگانی با گرایش کسب و کار الکترونیک، دریچهای به جهان فرصتهای نامحدود تجارت دیجیتال است. این تخصص، شرکتها را به یک سفر هیجانانگیز در عرصه فناوری و اینترنت میبرد! جایی که محصولات و خدمات با سرعت نور به دست مشتریان میرسد.
از توسعه فروشگاههای آنلاین گرفته تا بازاریابی دیجیتال، این گرایش به شرکتها این امکان را میدهد که با استفاده از تحلیل دادهها و هوش تجاری، به سرعت به نیازهای مشتریان پاسخ دهند و رقابتپذیری خود را افزایش دهند. این رشته با ترکیبی از تجارت، فناوری و استراتژی، برای کسب و کارهایی که به دنبال رشد و توسعه در دنیای دیجیتال هستند، یک بستر بینظیر ایجاد میکند.
تحصیل کسب و کار الکترونیک در دانشگاه APU
دانشگاه APU مالزی با ارائه برنامه تحصیلی کسب و کار الکترونیک، یکی از بهترین مقاصد برای دانشجویانی است که به دنبال فرصتهای جدید در عرصه تجارت دیجیتال هستند. این دانشگاه، با اساتید مجرب، هزینههای مناسب و معقول و استقبال گرم از دانشجویان بینالمللی، محیطی ایدهآل برای یادگیری و پیشرفت در این زمینه فراهم آورده است.
طول دوره | ارائه دهنده مدرک | تاریخ پذیرش دانشجو |
3 سال (معادل 6 ترم) | دانشگاه APU |
|
مدرک همزمان از دو دانشگاه APU مالزی و DMU انگلستان
دانشجویانی که این دوره کارشناسی را میگذرانند، میتوانند از طرح دو مدرک همزمان APU-DMU بهرهمند شوند. طبق این طرح، شما پس از فارغ التحصیلی دو مدرک همزمان و همچنین ریزنمرات آن را دریافت خواهید کرد؛ یکی از دانشگاه APU مالزی و یکی هم از دانشگاه دِمونتفورت (DMU) انگلستان!
فراتر از یک مدرک کارشناسی مدیریت بازرگانی
با تحصیل در این رشته، شما فرصت هیجان انگیزی برای ثبت نام در طرح همزمان APU-CMI از طریق مدرک دانشگاه APU دارید. دانشجویان مقطع کارشناسی مدیریت بازرگانی امکان دریافت گواهینامهٔ رهبری و مدیریت CMI L5 که توسط موسسه CMI اعطا میشود را دارند.
APU شریک تایید شده موسسه بازاریابی دیجیتال (DMI) است. موسسه بازاریابی دیجیتال DMI که در بخش بازاریابی در سطح جهانی شناخته شده است، استاندارد طلایی در صدور گواهینامهٔ بازاریابی دیجیتال است و از بازاریابان امروزی در دستیابی به پتانسیل کاملشان حمایت میکند.
DMI ارائه دهندهٔ پیشروی جهان در دورههای بازاریابی دیجیتال است و سابقهٔ آن در تحول مهارتهای حرفهای دیجیتال به منظور کمک به ایجاد مشاغل موفق و ترویج یادگیری مستمر برای تشکیل نیروی کار آینده اثبات شده است. کارشناسی مدیریت بازرگانی گرایش کسب و کار الکترونیک APU به گونه ای طراحی شده است که با آخرین فناوریهای مطابق با انقلاب صنعتی چهارم هم راستا باشد.
شرایط پذیرش دوره کارشناسی کسب و کار الکترونیک در APU
شرایط عمومی پذیرش در صورت ورود به سال اول دوره:
STPM |
گذراندن حداقل دو درس در STPM با حداقل معدل C (معدل 2.0 از 4.0) و گذراندن یک درس انگلیسی و ریاضی در سطح SPM یا معادل آن |
پیش دانشگاهی A-Level |
گذراندن حداقل دو درس در A-Level و گذراندن یک درس انگلیسی و ریاضی در SPM/IGCSE/O-level یا معادل آن |
UEC |
گذراندن حداقل 5 درس با معدل B در UEC در گروه انگلیسی و ریاضی |
پیش دانشگاهی Foundation یا Matriculation |
گذراندن یک درس در دوره پیش دانشگاهی foundation با حداقل معادل کل 2.0 |
در صورت ورود به سال دوم دوره شرایط پذیرش بدین گونه است:
کاردانی یک رشته مرتبط با ICT |
مدرک کاردانی APU/APIIT مدرک کاردانی موسسات شناخته شده دیگر معادل با سال اول دوره کارشناسی (با تایید هیات علمی APU/APIIT) |
مدرک زبان مورد نیاز برای دانشجویان بین الملل
مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل دانشجویان بین المللی گرایش کسب و کار الکترونیک شامل:
- آیلتس: نمره 5.5
- تافل iBT: نمره 46
- پیرسون (PTE): نمره 51
- MUET: نمره 4
بررسی کلی گرایش کسب و کار الکترونیک
با تحصیل کسب و کار الکترونیک به مهارتهای زیر دست پیدا میکنید:
- درک مفهوم، ماهیت، نقش و اهمیت فعالیتهای کسب و کار الکترونیک که توسط مدیران سازمانها انجام میشود.
- درک جامع و کاربردی ایجاد، تامین مالی و مدیریت کسب و کارهای اینترنتی در دنیای کسب و کارهای پویا.
- حضور در حوزههای مسائل نظری و عملی کسب و کارهایی که از طریق اینترنت و وب فعالیت میکنند.
- طیف گستردهای از مهارتهای شغلی مانند تفکر انتقادی، حل مساله و مهارتهای تفسیری، ارتباط نوشتاری و شفاهی کارآمد، استفاده از فناوری اطلاعات در برنامههای کاربردی تجاری و توانایی انجام تحقیق در مورد مسائل مربوط به کسب و کار الکترونیکی
1. جزئیات سال اول دوره و دروس آن
در سال اول درک کلی از زمینهها و نحوه عملکرد کسب و کار مدیریت، حقوق، حسابداری، اقتصاد، کارآفرینی و بازاریابی به دست میآورید. APU شما را به سمت کسب مهارتهای ارتباطی و کسب و کار، مهارتهای محاسباتی و فناوری اطلاعات و یادگیری مستقل هدایت میکند. سال اول دوره در همه رشتههای مدیریت کسب و کار یکسان است و هدف آن، درک قوی نظری و عملی از مدیریت کسب و کار است.
دروس عمومی
- مدیریت مقدماتی
- مهارتهای حسابداری
- مهارتهای ارتباطی و کسب و کار
- اقتصاد کسب و کار
- قانون کسب و کار
- تفکر دیجیتال و نوآوری
- مبانی کارآفرینی
- بازاریابی
- مدیریت افراد
- مهارتهای کمّی
2. جزئیات سال دوم دوره و دروس آن
در سال دوم سطح پیشرفتهتری از برنامه درسی را یاد میگیرید از جمله علوم رفتاری، اخلاق و مدیریت کسب و کار، تفکر خلاقانه در مدیریت و خلاقیت و نوآوری. علاوه بر این در زمینههای مدیریت کسب و کارهای الکترونیک، تجارت الکترونیک و بازاریابی الکترونیکی هم تخصص پیدا میکنید.
درک عمیق مدیریت عملکردی در حوزههای مختلف نیز افزایش خواهد یافت. از طرفی درک بیشتری از فرایندهای کسب و کار را از طریق نرم افزارهای پیشرو در صنعت که توسط SAP پشتیبانی میشود را به دست میآورید. APU با پرورش خلاقیت و نوآوری دانشجویان و یادگیری مستقل، آنها را برای ورود به بازار کار آماده میکند.
دروس عمومی
- علوم رفتاری در سازمان
- اخلاق و مدیریت کسب و کار
- روشهای تحقیق کسب و کار
- ارائه ارزش مشتری
- برنامه ریزی منابع سازمانی با پلتفرم SAP
دروس تخصصی
- مدیریت کسب و کار الکترونیکی
- تجارت الکترونیک
- بازاریابی دیجیتال
- مدیریت عملیات
- خلاقیت و نوآوری
دروس اختیاری (2 مورد انتخاب شود)
- امور مالی یا مدیریت مالی
- تفکر انتقادی در مدیریت یا برنامههای کاربردی چند رسانه ای
کارآموزی (16 هفته)
شما در یک دوره کارآموزی 16 هفتهای شرکت خواهید کرد تا آمادگی لازم را برای ورود به بازار کار کسب کنید.
3. جزئیات سال سوم دوره و دروس آن
در سال سوم با استفاده از مطالعات قبلی و تجربیات صنعتی خود با مسائل کاربردیتر و مدرن اکوسیستم کسب و کار الکترونیک مانند تکنیکهای بهینه سازی موتورهای جستجو و درک عملیات سیستمهای کسب و کار الکترونیک آشنا میشوید.
مهارتهای مدیریت استراتژیک و رهبری نیز با هدف پرورش شما به عنوان یک رهبر کسب و کار آموزش داده میشود. برای پروژه پایان نامه از شما خواسته میشود تا یک موضوع را به طور منحصر بفرد بررسی کنید؛ از این طریق جنبههای عملی توانایی خود را در زمینه موضوع انتخابیتان نشان میدهید.
دروس عمومی
- مدیریت استراتژیک
- فناوریهای توانمندسازی برای بازاریابی دیجیتال
دروس تخصصی
- پروژه کسب و کار الکترونیک
- تدارکات کسب و کار الکترونیکی
- مدیریت معاصر
- بازاریابی جهانی
- تحقیق در کسب و کار الکترونیکی
- مدیریت تغییر
- تحلیل و استراتژی دیجیتال
دروس اختیاری (2 مورد انتخاب شود)
- امور مالی شرکت یا ایجاد ارتباط با مشتری
- ارتباطات بازاریابی یکپارچه یا مدیریت بازاریابی خرده فروشی
دروس اجباری MQA
- قدردانی از اخلاق و تمدن (دانشجویان مالایی)
- زبان ارتباطی مالایی (دانشجویان بین الملل)
- فلسفه و مسائل جاری
- مهارتهای حرفه ای محل کار
- صداقت و مبارزه با فساد
- برنامه درسی مشترک
فرصتهای شغلی فارغ التحصیلان کسب و کار الکترونیک
با فارغ التحصیل شدن در رشته کسب و کار الکترونیک میتوانید یکی از این فرصتهای شغلی را برای خود در نظر بگیرید و وارد بازار کار شوید:
- مدیر توسعه کسب و کارهای جدید
- مشاور کسب و کار الکترونیکی
- کارآفرین فناوری
- کارشناس بازاریابی آنلاین
- کارشناس تبلیغات دیجیتال
- مدیر فروش و بازاریابی
- مدیر بازاریابی دیجیتال
- کارشناس تجارت الکترونیک
- تحلیلگر بازاریابی دیجیتال
- مدیر تحلیل وب
- کارشناس شبکههای اجتماعی
APU؛ تحول دیجیتال پیشرو در زمینه مدیریت، بازرگانی و بازاریابی
آینده، فناوری است؛ هر کسب و کاری به استعدادهای دیجیتال آماده آینده برای اقتصاد دیجیتال نیاز دارد. همزمان با فراگیری جهانی چهارمین انقلاب صنعتی (IR4.0) شاهد روند صعودی ادغام فناوری دیجیتال با کسب و کارها هستیم. همانطور که کسب و کارها در عملیات خود استفاده از فناوری دیجیتال را افزایش میدهند، تحول دیجیتال نیز تجربه مشتری را ارتقا میدهد و مدلهای کسب و کار و مدلهای عملیاتی را در سازمان تغییر میدهد.
“هر کسب و کاری، یک کسب و کار فناوری میشود.”
Manju Bansal – مجله دیجیتالیست- 2018
“پیش بینی میشود تا سال 2025، تعداد کل مهارتهای دیجیتالی مورد نیاز کارگران برای انجام کارهایشان بیش از 6 برابر افزایش یابد- از یک میلیارد مهارت امروز به 6.8 میلیارد مهارت برسد.”
شاخص مهارتهای دیجیتال APAC- سال 2020
“با ترویج بیشتر فناوریهای دیجیتال، اقتصاد دیجیتال پایه و اساس اقتصاد مدرن خواهد شد. تسریع اقتصاد دیجیتال دیگر یک گزینه نیست بلکه برای مالزی بسیار مهم است.”
طرح اقتصاد دیجیتال مالزی- 2021
“انتظار میرود اقتصاد دیجیتال به سهم قابل توجه خود در این کشور در سال جاری ادامه دهد. بر اساس برآوردها 19.1 درصد مشارکت در تولید ناخالص داخلی در سال 2019 توسط وزارت آمار مالزی، با پیش بینی 6.7 درصد رشد اقتصادی برای سال 2021 توسط بانک جهانی. با راه اندازی پلتفرم MyDigital، سهم مورد انتظار اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص داخلی حدود 22.6 درصد تا سال 2025 است.”
شرکت اقتصاد دیجیتال مالزی (MDEC)- سال 2021
برای اینکه کسبوکارها در این دنیای رقابتی همچنان پویا و نوآور باشند، باید به دیجیتالیزیشن فراگیر پاسخ دهند. استقبال از محصولات و راهحلهای دیجیتالی، داشتن استراتژی رشد دیجیتالی و استفاده از فناوری برای توسعه و افزایش رشد، امروزه از جمله مسائل اساسی برای هر کسبوکار است.
همچنین تجهیز نیروی کار با مهارتهایی که برای پذیرش این تغییرات گسترده نیاز است، الزامی است که نباید از آن چشمپوشی کرد. نقش تکنولوژی در کسبوکار، در عصر دیجیتال، حیاتیتر از همیشه است. فناوری به سرعت تمام جوانب کسبوکار را دگرگون کرده و تحول ایجاد کرده است.
هماکنون با اینترنت پرسرعت و رسانههای اجتماعی، هر فرد میتواند از هر نقطهای دنیا تجارت کند. فناوری در توسعه تجارت الکترونیک، تجارت الکترونیک و بازاریابی دیجیتال نقش آفرین بوده و بر پویایی و جهانی شدن مشاغل افزوده است.
رشد تجارت الکترونیک- خرید و فروش بدون مرز
از آنجایی که همهگیری کرونا، جهان را مختل کرد، پلتفرمهای خرید اینترنتی به کانال اصلی مصرفکنندگان برای خرید کالاها و خدمات ضروری تبدیل شدند. پیش بینی میشود که کسب و کارهای الکترونیکی و تجارت الکترونیک این روند صعودی را حفظ کرده و به رشد خود ادامه دهند. به عنوان متخصصان آینده تجارت الکترونیک، برای مدیریت کسب و کار فراتر از مرزهای سنتی آموزش خواهید دید و شما را به فردی حرفه ای تبدیل میکند که قادر به مقابله با چالشهای تجاری آینده هستید.
در سال ۲۰۲۱، ارزش بازار جهانی تجارت الکترونیکی به مبلغ قابل توجه ۲۴۰۲۹ میلیارد دلار ارزیابی شد. این بازار در مسیر رشد خود ادامه داد و به مبلغ ۲۶۶۷۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ رسید. با داشتن یک نگاه مثبت، انتظار میرود که این بازار تا سال ۲۰۳۰ به مبلغ شگفتانگیز ۶۲۴۱۵ میلیارد دلار افزایش یابد. این رشد مداوم نشاندهنده اهمیت فزاینده تجارت الکترونیکی در اقتصاد جهانی است.