تحصیل پرستاری در مالزی به دلایل بسیاری طرفدار زیاد دارد! این سرزمین دارای زیرساختهای پیشرفته، تجهیزات و امکانات مدرن و دانشگاه های مجهز بین المللی است. علاوه بر اینها هزینههای مقرون به صرفه برای تحصیل در رشته پرستاری است که دانشجویان خارجی را به سمت مالزی جذب میکند.
مزایای تحصیل پرستاری در مالزی
در کل باید بدانید تحصیل در مالزی مقرون به صرفه است که بزرگترین مزایای آن محسوب میشود. در ادامه به سایر مزایای تحصیل رشته پرستاری در مالزی میپردازیم:
- تحصیل به زبان انگلیسی
یکی از بزرگترین مزایای تحصیل پرستاری در کشور مالزی، تحصیل به زبان انگلیسی است. همین موضوع سبب میشود بعد از فارغالتحصیلی بتوانید در بهترین مراکز دنیا استخدام شوید!
- هزینه های مقرون به صرفه
مالزی در حال توسعه است و بدون لحظهای توقف به سوی پیشرفت بیشتر حرکت میکند! پس تحصیل در چنین کشوری، میتواند سبب رشد شما شود. موضوع به همین قسمت ختم نمیگردد؛ کشوری در حال توسعه مانند مالزی هزینه های مقرون به صرفهای برای تحصیل دانشجویان بینالمللی در نظر گرفته است.
- امکان کار پاره وقت
از طرفی میتوانید یک کار پاره وقت انتخاب کنید تا بخشی از هزینههای روزمره خود را دربیاورید. برای مثال دانشجویان خارجی اجازه 20 ساعت کار در طول هفته را دارند در پُستهای مجاز و قابل قبول از طرف دانشگاه.
- برگزاری دوره فاندیشن در مالزی
خوشبختانه مالزی برای بهبود مهارت زبان انگلیسی دانشجویانش، دورهای به نام دوره فاندیشن در نظر گرفته که به کمک آن میتوانید مهارت زبان خود را تقویت کنید.
شرایط پذیرش بدون کنکور رشته پرستاری در مالزی
برای تحصیل در رشته پرستاری باید ابتدا در یکی از دانشگاههای مالزی پذیرفته شوید! دانشجویان بین المللی باید در امتحان زبان هم شرکت کنند؛ البته اگر مدرک زبان ندارید باز هم نگران نباشید! مالزی دارای بهترین مراکز زبان برای دانشجویان خارجی است و بعد از اتمام دوره زبان به شما مدرکی داده میشود که با کمک آن میتوانید در دانشگاه ثبت نام کنید.
مدارک لازم برای تحصیل رشته پرستاری در مالزی
برای اینکه بتوانید در رشته پرستاری مالزی تحصیل کنید، باید این مدارک را فراهم کنید:
- ارائه فرم درخواست
- تأیید درخواست
- کپی از تمام مدارک شناسایی
- ریزنمرات و گواهی پایان دوره دیپلم یا نظیر آن
- ارائه نمره قبولی تافل یا آیلتس
هزینه تحصیل پرستاری در مالزی 2024
هزینه تحصیل پرستاری در مالزی چیزی بین 11 هزار و 400 تا 84 هزار رینگیت تخمین زده میشود. هزینه درخواست به دانشگاه 3 هزار و پانصد رینگیت و هزینه کل تحصیل در دانشگاه پرستاری در مالزی حدود 94 هزار و 875 رینگت برآورد شده است.
از طرفی علاوه بر شهریه، دانشجویان رشته پرستاری در مالزی ملزم به پرداخت هزینههایی مانند هزینه درخواست به دانشگاه، هزینه بیمه درمانی و معاینات پزشکی هستند. باید بدانید هزینه تحصیل در رشته پرستاری مالزی کاملاً وابسته به دانشگاهی است که میخواهید در آن تحصیل کنید! قطعاً این هزینه در دانشگاههای خصوصی مالزی، بیشتر خواهد بود.
بورسیه تحصیلی رشته پرستاری در مالزی
شاید گرفتن بورسیه پرستاری در مالزی کمی دشوار به نظر برسد؛ ولی امکان پذیر است. دانشگاههای بسیاری در مالزی هستند که بورسیه تحصیلی و کمک هزینههای مالی برای دانشجویان رشته پرستاری در نظر گرفتهاند.
این بورسیهها معمولا شامل:
- کمک هزینه تحصیل، خرید کتاب و…
- وام تحصیلی
- پرداخت تمام یا بخشی از شهریه دانشگاه
- جایزه نقدی
- هزینه زندگی و…
دانشگاههای مالزی برای تحصیل در رشته پرستاری
انتخاب دانشگاه یکی از مهم ترین کارهایی است که باید در راسته کارتان قرار دهید. در ادامه به معرفی بهترین و معتبرترین دانشگاه های مالزی برای تحصیل پرستاری میپردازیم:
- دانشگاه مالایا مالزی
- دانشگاه کبانگ سان مالزی
- دانشگاه ساینس مالزی
- دانشگاه موناش
- دانشگاه پوترا
- دانشگاه سِگی
- دانشگاه بین المللی پزشکی مالزی
- دانشگاه ماهسا مالزی
تخصص ها و گرایشات پرستاری در مالزی
اگر تصمیم شما برای پرستار شدن جدی است، باید بدانید که پرستاری تخصصها و گزینههای شغلی بسیاری دارد. البته هرکدام از این تخصصها، چالشها و مسئولیتهای خاص خود را دارند. پس متناسب با علاقه و انگیزه خود باید یکی از این رشتههای تحصیلی را انتخاب کنید.
- پرستاری کودکان
با توجه به روحیه حساس کودکان، شما نیاز به یادگیری تکنیکهای خاص دارید! پرستاری از کودکان اصلاً آسان نیست! به خصوص اگر بخواهید در بخش نوزادان فعالیت داشته باشید باید دقت و تمرکز بیشتری به کار ببرید. پرستاران کودک، اغلب توسط سازمانهای پرستاری، بیمارستانها و مراکز بهداشتی استخدام میشوند.
- پرستار زنان و زایمان
پرستاران بخش زنان و زایمان هم حسی خارقالعاده را تجربه میکنند. به دنیا آمدن نوزادان مانند معجزهای است که آنها شاهدش هستند. از طرفی مسئولیتهای دیگر یک پرستار در بخش زنان و زایمان شامل چک کردن علائم حیاتی نوزاد و آموزش به مادران جدید است که بسیار جذاب به نظر میرسد.
- پرستار مدیر پرونده
این پرستاران مدیر پروندههای بیماران هستند و در راستای حفظ سلامت آنها میکوشند. وظیفه پرستار مدیر پرونده نظارت بر خارج نشدن بیمار پیش از سلامت او است. اگر عاشق کارهای تحقیقاتی، برنامهریزی و مدیریتی هستید، این رشته را برای تحصیل انتخاب کنید.
- پزشک پرستار
در برخی از اوقات پزشک پرستار نیز تحت نظارت یک پزشک دیگر عمل میکند؛ ولی رفتهرفته به خودمختاری رسیده و نقش یک پزشک را برای بیمار بازی میکند. اغلب پزشک پرستار داروها را تجویز نموده، بیماری را تشخیص میدهد و میتواند طرح درمان را شروع کند. اگر دوست دارید در نقش یک پرستار پزشک باشید میتوانید تحصیل در رشته پزشکی پرستاری را در دانشگاه های مالزی ادامه دهید.
- پرستار اتاق عمل
با توجه به حساس بودن این شغل باید دقت خود را بالا ببرید. پرستاران اتاق عمل به مراقبت از بیماران در حال عمل و یا عملیات بعد از آن میپردازند. این پرستاران در کنار تیم جراحی کار میکنند و همه رسیدگیهای لازم به بیمار، در طول عمل و بعد از آن، توسط پرستاران اتاق عمل انجام میشود. اگر از اتاق عمل ترسی ندارید میتوانید برای تحصیل در این رشته پیشگام شوید.
مهمترین دروس رشته پرستاری در مالزی
اگر قصد تحصیل در رشته کارشناسی پرستاری را دارید، باید حداقل 4 و حداکثر 5 سال در کشور مالزی ادامه تحصیل بدهید! تعداد واحدهای درسی رشته پرستاری در مقطع کارشناسی 130 واحد است. دروس اصلی و پایه رشته پرستاری عبارتند از:
- فیزیولوژی
- بیولوژی
- ایمونولوژی
- میکروب شناسی
- انگل شناسی
فرصت های شغلی پرستاری در مالزی
پرستاران معمولا بعد از فارغ التحصیلی شغل خوبی در انتظارشان است. فرصتهای شغلی رشته پرستاری در کشور مالزی شامل:
- پرستار بزرگسالان
- پرستار کودکان
- امدادگر
- مربی پرستار
- پرستار سفر
- مدیر پرستاری
- پرستار ناتوانان
- پرستار همکار
- پزشک پرستار
- مدیر خدمات بهداشتی و درمانی
توجه داشته باشید ایرانیان اجازه تحصیل در این رشته را دارند؛ ولی نمیتوانند بعد از تحصیلات در مالزی به عنوان پرستار مشغول به کار شوند! با این حال اصلا نگران نباشید شما با مدرک تحصیلی که از مالزی میگیرید قادر خواهید بود در سایر کشورهای اروپایی و حتی آمریکایی مشغول به کار شوید و درآمد بالایی هم کسب کنید؛ چراکه مدرک تحصیلی مالزی بسیار معتبر است.
درآمد رشته پرستاری در مالزی 2024
در ابتدا باید اشاره داشته باشیم که دستمزد پرستاران در مالزی کاملاً وابسته به سابقه کاری آنهاست. معمولاً درآمد پرستارانی که کمتر از یک سال تجربه دارند، به صورت میانگین 12 هزار رینگت مالزی است و پرستارانی که از 1 الی 4 سال تجربه کاری داشته باشند میتوانند ماهانه تقریبا 14 هزار رینگت را دریافت نمایند.
همچنین پرستاران با سابقهای که حدود 5 الی 10 سال تجربه کاری دارند میتوانند به صورت ماهیانه چیزی معادل 34 هزار و 253 رینگت اخذ کنند. پرستاران با 10 الی 19 سال سابقه کاری باید منتظر حقوق ماهیانه به تقریب 45 هزار رینگت داشته باشند و پرستارانی که بیش از 20 سال سابقه دارند، حقوق ماهیانه آنها 54 هزار و 413 رینگت است.
سوالات متداول
زبان تحصیل پرستاری در کشور مالزی چیست؟
اکثر دانشگاههای مالزی به زبان انگلیسی تدریس میکنند. البته برای تحصیل رشته پرستاری در این کشور نیاز است که زبان انگلیسی خود را تقویت کنید.
آیا برای شرکت در رشته پرستاری مالزی نیاز به آزمون ورودی هست؟
برای تحصیل رشته پرستاری کشور مالزی نیازی به شرکت در آزمونهای ورودی پرستاری نیست؛ ولی پس از پایان دوره پریمدیکال شما باید در آزمونهای مربوطه از مباحث دوره پریمدیکال حداقل نمره کل 2.5 را بدست آورید تا واجد شرایط ادامه تحصیل در رشته پرستاری شوید.
بهترین دانشگاه های مالزی برای تحصیل رشته پرستاری کدام است؟
البته که دانشگاههای بسیاری برای تحصیل پرستاری در مالزی وجود دارد؛ ولی بهترین آنها دانشگاه سان وی، نیلای و UCSI است.
رشته پرستاری در مالزی پیرامون چه چیزهایی است؟
در واقع پرستاری شاخهای از بهداشت و درمان است که به مراقبت از افراد بیمار میپردازد یا بهتر است اینطور بگوییم که پرستار همواره باید به مراقبت از بیمارها بپردازد. پرستاری رشته آسانی نیست! پس خودتان را برای حرفهای بودن آماده کنید.
شما نیاز به یادگیری مهارتهای علمی و عملی بسیاری دارید. از طرفی پرستاران همواره در معرض خطر هستند؛ چراکه با بیمارها سر و کار دارند! پس جامه رزم بپوشید و آماده تحصیل در رشته پرستاری شوید.
دوره پرستاری در مالزی شامل:
- اصول پرستاری
- مراقبتهای بهداشتی اولیه
- ارتباطات روانشناسی
- مراقبتهای پرستاری
یک پرستار در مالزی چقدر حقوق دارد؟
حقوق یک پرستار در مالزی حدود 5200 رینگت در ماه است. دستمزدها از 2650 رینگت (کمترین) تا 8010 رینگت (بالاترین) متغیر است.
یک پرستار به چه مهارتهایی نیاز دارد؟
اگر دوست دارید پرستار شوید باید این مهارتها را داشته باشید:
- مهربانی و عطوفت
وقتی لباس یک پرستار را میپوشید، حتی اگر شخصیت مهربان و دلسوزی ندارید، باید خودتان را آماده محبت کردن به بیماران کنید. مهرورزی به این افراد بزرگترین لطف یک پرستار است؛ کاری که باید به عنوان یک مهارت تمرین کنید تا روزبهروز بهبود پیدا کند.
بیماران به محبت شما نیازمندند؛ چراکه در بدترین شرایط زندگی خود قرار دارند و تنها کسی که در اطراف خود میبینند شما هستید. پس وظیفه شما به عنوان یک پرستار بسیار سنگین است.
- ثبات عاطفی
مسلماً در بیمارستانها اتفاقات خوبی نمیافتد. در نتیجه باید مستحکم و استوار باشید و تمام اتفاقاتی که در این محل رخ میدهد را با خونسردی پیش ببرید. این کار یک اراده قوی میخواهد تا در برابر رنجها و آسیبها خم به ابرو نیاورید! یک پرستار حرفهای باید بتواند استرس ناشی از شرایط بیمارستان را تحمل کند و کار خود را به بهترین نحو احسن انجام دهد.
- کنار آمدن با رویدادها
منتقل نکردن احساس درونیتان به خانواده، یکی دیگر از مهارتهایی است که باید تمرین کنید. پس از خارج شدن از بیمارستان باید بتوانید صحنههای دلخراشی که شاهدش بودید را فراموش کرده و به زندگی عادی خود برگردید تا اعضای خانواده شما درگیر سوانح اتفاق افتاده در محل کار شما نشوند.