تحصیل در خارج از کشور یک تجربه آموزشی برای افرادی است که قصد دارند دورههای تحصیلی را در یک کشور خارجی بگذرانند. در واقع یک فرصت منحصر به فرد برای دانشآموزان یا دانشجویان برای آشنایی با فرهنگها، زبانها و شیوههای زندگی مختلف در کشور مقصد است. در اینجا فواید، شرایط تحصیل در خارج با دیپلم و لیسانس، همچنین مدارک و هزینه آن را برایتان شرح میدهیم…
درباره تحصیل در خارج
تحصیل در خارج ممکن است یک ترم، یک سال یا حتی چند هفته در تابستان انجام شود. برخی از دانشجویان تحصیل در کشورهای خارجی را به عنوان بخشی از یک برنامه تبادل رسمی بین مؤسسه اصلی خود و دانشگاه شریک انتخاب میکنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است برنامههای ارائه شده توسط ارائه دهندگان شخص ثالث را انتخاب کنند.
تحصیل در خارج از کشور جهان بینی، توسعه مهارتهای ارتباطی بین فرهنگی، کسب استقلال و اعتماد به نفس و افزایش چشمانداز شغلی از طریق قرار گرفتن در معرض تجارب و شبکههای بین المللی است.
با این حال، تحصیل در خارج از کشور با چالشهایی مانند سازگاری با محیط جدید، موانع زبانی و دلتنگی همراه است. آمادهسازی و پشتیبانی کافی از سوی مؤسسه اصلی و ارائهدهنده برنامه میتواند به کاهش این چالشها و تضمین تجربه موفق تحصیل در خارج از کشور کمک کند.
فواید تحصیل در خارج از کشور
تحصیل در خارج از کشور میتواند یک تجربه فوقالعاده ارزشمند باشد که برای شما فواید شخصی، آکادمیک و حرفهای به همراه دارد. در اینجا فواید تحصیل در خارج از کشور را میخوانید:
- رشد شخصی: زندگی در خارج از کشور مستلزم سازگاری، انعطاف پذیری و استقلال است که همه اینها میتواند به شما در توسعه مهارتهای شخصی و زندگی با ارزش کمک کند.
- توسعه حرفهای: اکثر کارفرمایان یا مدیران یک مجموعه، برای تجربه بین المللی ارزش قائل هستند و تحصیل در خارج از کشور میتواند نشانگر توانایی شما برای کار در محیطهای مختلف و سازگاری با چالشهای جدید باشد!
- آشنایی با فرهنگهای مختلف: تحصیل در خارج به شما فرصتی میدهد تا با فرهنگ و شیوه زندگی جدید آشنا شوید و درک عمیقتری از دیدگاهها و روشهای مختلف تفکر پیدا کنید.
- فراگیری زبان: اگر در کشوری تحصیل کنید که در آن به زبانی غیر از زبان مادری شما صحبت شود،یک فرصت عالی پیش میآید تا مهارتهای زبانی خود را از طریق استفاده روزانه و تعامل با افراد بومی آنجا، بهبود ببخشید.
- غنی سازی تحصیلی: بسیاری از دانشگاههای خارج از کشور برنامهها و دورههای آکادمیک منحصر به فردی را ارائه میدهند که ممکن است در داخل کشور شما در دسترس نباش! و این یعنی فرصتی ناب برای کسب دانش و مهارتهای جدید و زمینهچینی برای آینده شغلی شما.
به طور کلی، تحصیل در خارج از کشور میتواند یک تجربه فراموشنشدنی باشد که افق دید و نگرش شما را تغییر داده و به رشد شخصی و حرفهایتان کمک میکند.
شرایط تحصیل در خارج از کشور
شرایط تحصیل در خارج بسته به برنامه یا موسسهای که انتخاب میکنید و همچنین کشوری که قصد تحصیل در آن را دارید میتواند متفاوت باشد. برخی از شرایط و الزامات رایج شامل:
- واجد شرایط بودن تحصیلی: شما باید در یک کالج یا دانشگاه معتبر ثبت نام کرده باشید و شرایط تحصیلی برنامه یا موسسه مورد نظر خود را برآورده کنید.
- تسلط به زبان: بسته به برنامه، ممکن است لازم باشد مهارت زبانی را که در کشور میزبان صحبت میشود نشان دهید که اغلب شامل شرکت در آزمون مهارت زبان یا ارائه مدرک تحصیلی زبان است.
- پاسپورت و ویزا: برای تحصیل در خارج از کشور به پاسپورت معتبر و احتمالاً ویزای دانشجویی نیاز دارید. شرایط خاص به کشوری که قصد تحصیل در آن را دارید بستگی دارد.
- بیمه درمانی: اکثر موسسات و دانشگاههای خارجی از متقاضیان میخواهند بیمه درمانی خود را ارائه دهند.
- منابع مالی: تحصیل در کشورهای خارجی ممکن است گران باشد! از این رو شما باید منابع مالی برای پوشش هزینههای تحصیل، هزینههای سفر، اقامت و سایر هزینههای زندگی داشته باشید.
- سازگاری فرهنگی: همچنین تحصیل در خارج مستلزم توانایی سازگاری با فرهنگها و شیوههای جدید زندگی است. معمولا افرادی که انعطافپذیر و کنجکاو هستند، مناسب تحصیل در کشورهای خارجیاند.
نکته: سعی کنید در مورد الزامات خاص برنامه یا موسسه مورد علاقه خود، تحقیق کنید و روند پذیرش را از قبل شروع کنید تا مطمئن شوید که زمان کافی برای برآورده کردن تمام شرایط را لازم دارید.
بیشتر بخوانید: 11 مزیت تحصیل در کشور مالزی که کمتر کسی میداند!
محدودیت سنی برای تحصیل در خارج از کشور
محدودیت سنی برای تحصیل در خارج هم کاملا وابسته به کشور و مرکز علمی است که انتخاب میکنید. به طور کلی، محدودیت سنی بالایی برای تحصیل در خارج از کشور وجود ندارد و بسیاری از برنامهها پذیرای دانشجویان در هر سنی هستند.
با این حال، برخی از برنامهها به دلیل ملاحظات قانونی یا ایمنی، حداقل شرایط سنی مانند 18 سال را داشته باشند. علاوه بر این، اکثر گرایشها و برنامههای دانشگاهی مخصوص مقطع لیسانس است!
شرایط تحصیل در خارج از کشور با مدرک دیپلم
اکثر برنامههای تحصیل در خارج از کشور نیاز دارند که متقاضیان حداقل برخی از دروس دانشگاهی را گذرانده باشند. اگر در حال حاضر دیپلم دارید گرفتن پذیرش تحصیلی از کشورهای خارجی کار سختی نیست. البته در اکثر این کشورها، داشتن معدل خوب و گذراندن دورههای پیش نیاز بسیار مهم است و در پذیرش شما بیشترین تاثیر را دارد.
علاوه بر الزامات آکادمیک،شاید نیاز به ارائه رونوشت، توصیه نامه، مقاله و سایر مطالب کاربردی داشته باشید. البته که ارائه مدرک زبان در برخی از کشورها یک شرط اصلی است! مالزی یکی از کشورهایی است که دانشجویان بین المللی را حتی بدون ارائه مدرک زبان نیز پذیرش میکند.
شرایط تحصیل در خارج از کشور با مدرک لیسانس
معمولا افرادی که لیسانس دارند راحتتر در کشورهای خارجی پذیرش میگیرند؛ بخصوص اگر مدرک لیسانس شما از یک موسسه معتبر باشد! از جمله مهمترین شرایط تحصیل در خارج از کشور با مدرک لیسانس، داشتن حداقل معدل یا دورههای پیش نیاز خاص و شاید هم رونوشت، توصیه نامه، مقاله، بیانیه هدف و سایر مواد کاربردی است. مهارت زبان یکی دیگر از نکات مهم برای تحصیل در خارج با مدرک کارشناسی میباشد. شاید لازم باشد مهارت در زبان را از طریق آزمون یا ارائه مدرک اثبات کنید.
مدارک لازم برای تحصیل در خارج
مدارک لازم برای تحصیل در خارج از کشور به طور کلی شامل:
- پاسپورت: برای سفر به خارج از کشور به پاسپورت معتبر نیاز دارید. اول از همه مطمئن شوید که پاسپورت شما به روز است و اعتبار باقیمانده کافی برای پوشش کل مدت اقامت شما در خارج از کشور دارد!
- ویزا: بسته به کشوری که قصد تحصیل در آن را دارید، ممکن است به ویزای دانشجویی نیاز داشته باشید که شامل ارسال درخواست و مدارک پشتیبان به کنسولگری یا سفارت کشور میزبان در کشور شما میباشد.
- نامه پذیرش: همچنین میبایست مدرکی مبنی بر پذیرش از دانشگاهی که ادعا میکنید را ارائه دهید.
- ریز نمرات تحصیلی: ممکن است از شما خواسته شود که ریز نمرات را از مؤسسه اصلی خود ارسال کنید تا واجد شرایط بودن تحصیلی خود را برای برنامه نشان دهید.
- نتایج آزمون مهارت زبان: اگر برنامه انتخابی شما نیاز به تسلط به یک زبان خارجی دارد باید نتایج آزمون زبان مانند تافل، آیلتس و… را ارسال کنید.
- اثبات بیمه درمانی: بسیاری از برنامههای تحصیلی خارج از کشور، دانشجویان را در زمان تحصیل، ملزم به داشتن پوشش بیمه درمانی میکنند. از این رو باید اسنادی داشته باشید که ثابت کند بیمه درمانی را برای مدت اقامت خود خریداری نمودهاید.
- مدارک مالی: همچنین ارائه مدرکی دال بر منابع مالی برای پوشش هزینههای تحصیل، هزینههای سفر، اقامت و سایر هزینههای زندگی در خارج از کشور دارید. برای مثال صورتحساب بانکی، نامه بورسیه تحصیلی یا سایر اسناد مالی.
هزینه تحصیل در خارج از کشور
هزینه تحصیل در خارج از کشور کاملا وابسته با دانشگاه یا مدرسهای است که انتخاب میکنید! البته مواردی مانند مدت اقامت، نوع مسکن و هزینههای شخصی شما هم میتواند روی هزینه تحصیل در کشورهای خارجی موثر باشد. برخی از این هزینه ها شامل:
- شهریه
- مسکن یا خوابگاه
- هزینههای سفر
- غذا و سایر مخارج زندگی
- بیمه درمانی
- هزینه ویزا
به دقت در مورد هزینههای مرتبط با برنامه یا موسسه انتخابی خود تحقیق کنید و بودجه دقیقی مشخص نمایید. البته بورسیه تحصیلی، کمک هزینه و سایر اشکال کمک مالی، شاید بتواند به شما کمک کند. همچنین کار کردن حین تحصیل در خارج از کشور گزینه خوبی برای تامین مخارج تحصیل است.
ادامه تحصیل در خارج از کشور به صورت رایگان
ادامه تحصیل در خارج از کشور به صورت رایگان امکان پذیر است؛ اما میتواند چالش برانگیز باشد. در اینجا چند استراتژی وجود دارد که میتوانید در نظر بگیرید:
- بورسیهها و کمکهای مالی: فرصتهای بورسیه و کمک هزینه را بررسی کنید که میتواند به پوشش هزینههای تحصیل در خارج از کشور کمک کند. سازمانهای زیادی وجود دارند که به طور خاص برای دانشجویانی که مایل به تحصیل در خارج از کشور هستند بورس تحصیلی ارائه میدهند. برخی از آنها عبارتند از برنامه فولبرایت، بورسیههای بورن و بورسیههای گیلمن.
- برنامههای تبادل: شرکت در یک برنامه تبادل دانشجو را در نظر بگیرید که در آن مؤسسه اصلی شما با یک دانشگاه یا ارائه دهنده برنامه در خارج از کشور مشارکت دارد. این برنامهها اغلب به دانشجویان این امکان را میدهد که در حین تحصیل در خارج از کشور، شهریههای معمول خود را در مؤسسه اصلی خود بپردازند.
- برنامه کار و تحصیل: به دنبال برنامههای تحصیلی کار باشید که به شما امکان میدهد در حین تحصیل در خارج از کشور به صورت پاره وقت کار کنید تا برای تامین هزینههای زندگی درآمد کسب کنید. بسیاری از کشورها این نوع برنامه را به دانشجویان بین المللی ارائه میدهند، بنابراین گزینههای موجود در کشور میزبان خود را بررسی کنید.
- دوره کارآموزی: در طول تجربه تحصیل در خارج از کشور، دورههای کارآموزی را دنبال کنید. این میتواند تجربه کاری ارزشمندی را ارائه دهد و به طور بالقوه منجر به ایجاد فرصتهای شغلی در آینده شود.
- تامین مالی جمعی: اگر نمیتوانید بودجه کافی را از طریق روشهای سنتی تامین کنید، به راه اندازی یک کمپین تامین مالی جمعی برای جمع آوری پول برای تجربه تحصیل در خارج از کشور فکر کنید. داستان و اهداف خود را در پلتفرمهای رسانههای اجتماعی و سایتهای تامین مالی جمعی به اشتراک بگذارید تا از دوستان، خانواده و سایر اهداکنندگان بالقوه حمایت کنید.
مراحل تحصیل در خارج
مراحل تحصیل در خارج از کشور بسته به برنامه یا موسسهای که انتخاب میکنید ممکن است متفاوت باشد! با این حال مراحل اصلی و کلی تحصیل در خارج از این قرار است:
- چک کردن برنامههای تحصیل در خارج: با تحقیق در مورد برنامهها و موسساتی که دورهها یا برنامههایی را مطابق با علایق و اهداف دانشگاهی شما ارائه میدهند، شروع کنید. همچنین میتوانید عواملی مانند مکان، زبان مورد نیاز، مدت زمان برنامه و هزینه را در نظر بگیرید.
- مشاوره تحصیلی بگیرید: یک مشاور باتجربه پیدا کنید و با او درباره اینکه چگونه تحصیل در خارج از کشور با برنامه تحصیلی شما مطابقت دارد و چه دورههایی را باید بگذرانید، صحبت کنید.
- درخواست پذیرش: قوانین و شرایط پذیرش از موسسه انتخابی خود را بخوانید. این شرایط معمولا شامل ارسال رونوشت، توصیه نامه، مقاله و سایر اسناد است.
- به فکر تهیه بودجه کافی باشید: تحصیل در خارج میتواند گران باشد! بنابراین مهم است که گزینههای بودجه خود را بررسی کنید.حتی میتوانید به بورسیه تحصیلی، کمک هزینه، وام یا پس انداز شخصی خود فکر کنید.
- جور کردن مدارک لازم: بسته به برنامه و کشوری که قصد تحصیل در آن را دارید، ممکن است نیاز به اخذ پاسپورت، ویزا یا سایر مدارک داشته باشید. مطمئن شوید که قبل از حرکت، زمان کافی برای دریافت این اسناد در نظر گرفتهاید!
- برنامه ریزی برای سفر و اقامت: پس از اخذ پذیرش، باید مقدمات سفر و گرفتن خوابگاه یا آپارتمان برای اسکان در مدت اقامت خود فراهم کنید.
- از تحصیل در خارج لذت ببرید: هنگامی که به کشور میزبان رسیدید، از فرصتها برای آشنایی با فرهنگ محلی، ملاقات با افراد جدید و ماجراجویی در محیط تازه، بهرهمند شده و لذت ببرید.
کلام آخر:
به یاد داشته باشید که برنامه ریزی را زود شروع کنید و همه گزینههای خود را برای تامین هزینه تحصیل در خارج از کشور بررسی کنید. با بررسی و برنامه ریزی دقیق، ادامه تحصیل در خارج از کشور به صورت رایگان یا با هزینه کمتر ممکن است.