نقشه مالزی بسیار جذاب است؛ چراکه از دو نیمه تشکیل شده! موقعیت جغرافیایی مالزی در کنار آسمانخراشها، خانههای چوبی روستایی و جنگلهای بارانی، این کشور را در ردیف محبوبترین مقاصد برای گردشگران قرار داده است. شما میتوانید با اخذ ویزای مالزی برای اقامت موقت و طولانی مدت در این کشور اقدام کنید. برای مشاهده کشور مالزی روی نقشه آسیا و جهان و جغرافیای این سرزمین، ادامه مطلب را بخوانید…
نقشه مالزی
طبق عکس نقشه مالزی که در بالای این متن گذاشته شده، کشور مالزی شامل دو بخش است و میان آنها یک دریا وجود دارد. شمال شبه جزیره مالزی کشور تایلند و در جنوب کشور سنگاپور قرار دارد. مالزی شرقی از ایالتهای صباح و ساراواک در جزیره بورنئو تشکیل شدهاند. کشور نفت خیز برونئی با ایالت ساراواک هم مرز است. کالیمانتان اندونزی در جنوب این دو ایالت قرار دارد.
نقشه مالزی غربی یا شبه جزیره مالزی
بخش غربی مالزی از شمال با کشور تایلند مرز مشترک دارد و از جنوب همسایه کشور سنگاپور است؛ این بخش از مالزی شامل سلطان نشین جوهور، کداه، پاهنگ، نگری سمبیلان، کاتنتان، پراک، سلانگور، پرلیس و ترنگانا است. مالزی غربی از دو ایالت تحت ریاست فرمانداران ملاکا و پنانگ و دو منطقه فدرال پوتراجایا و کوالالامپور تشکیل شده است.
تقسيمات بخش غربی مالزی شامل 2 منطقه فدرال به نامهای Territories of Kuala Lumpur و Territories of Putrajaya بوده و 11 ایالت که عبارتند از:
- Negeri Sembilan
- Perlis
- Kedah
- Pulau Pinang
- Perak
- Selangor
- Melaka
- Pahang
- Johor
- Kelantan
- Terengganu
نقشه مالزی شرقی یا بورنئی
مالزی شرقی در جزیره بورنئو قرار دارد. این بخش از مالزی با کشور اندونزی مرز مشترک دارد و شامل ایالات ساباح، ساراواک و حوزه فدرال لابوآن است. هر دو بخش مالزی غربی و شرقی دارای دشتهای مرتفع ساحلی و کوهستانهای جنگلی انبوه است. آب و هوای هر دو بخش، استوایی همراه با بادهای موسمی سالانه است. البته ناگفته نماند ساحل غربی مالزی از باتلاقها و تپههای گلی تشکیل شده است.
مالزی روی نقشه آسیا
مالزی روی نقشه آسیا در قسمت جنوب شرقی واقع شده است. این کشور دارای دو منطقه شامل مالزی شبه جزیرهای و مالزی شرقی است. این دو خشکی توسط دریای چین جنوبی از هم جدا شدهاند. در جزیره بورنئو، شرق مالزی از شمال با برونئی و از جنوب با اندونزی همسایه است.
نقشه مالزی در جهان
درباره نقشه مالزی در جهان باید گفت مالزی کشوری آسیایی بوده و درست در شمال خط استوا قرار دارد. کشوری که از دو منطقه غیر پیوسته تشکیل شده؛ شبه جزیره مالزی (Semenanjung Malaysia)، مالزی غربی (مالزی برات) در شبه جزیره مالایی و مالزی شرقی که در جزیره بورنئو قرار دارد.
نقشه مالزی و اندونزی
نقشه مالزی و اندونزی در کنار هم قرار دارد؛ چراکه این دو کشور دارای مرز زمینی با هم هستند.
ایالتهای اندونزی مانند کالیمانتان شرقی، کالیمانتان شمالی و کالیمانتان غربی در جنوب مرز مالزی قرار داشته و ایالتهای صباح و ساراواک در شمال مالزی نزدیک اندونزی قرار گرفتهاند. در نقشه مالزی و اندونزی همچنین یک مرز طولانی را خواهید دید. طول این مرز 2019.5 کیلومتر است.
نقشه مالزی و سنگاپور
همانطور که میدانید مالزی و سنگاپور در گذشته یک کشور بودهاند که امروزه هر کدام از آنها مستقل شده است. نقشه مالزی و سنگاپور به شما کمک میکند مرز بین این دو کشور را بشناسید. از طرفی چون سنگاپور در ایران سفارتخانه ندارد، برای گرفتن ویزای سنگاپور باید از مالزی اقدام کنید.
بیشتر بدانید: راهنمای کامل اخذ ویزای سنگاپور از مالزی 2024
موقعیت جغرافیایی مالزی
موقعیت جغرافیایی مالزی در جنوب شرقی آسیا است. مالزی از دو خشکی بزرگ تشکیل شده که به وسیله دریا از هم جدا شدهاند. شبه جزیره مالزی در غرب و شرق مالزی در شرق و جزایر کوچکتر متعددی که این خشکیها را احاطه نمودهاند. شبه جزیره مالزی در جنوبیترین قسمت شبه جزیره مالایا، جنوب تایلند، شمال سنگاپور و شرق جزیره اندونزی سوماترا قرار دارد. مالزی شرقی بیشتر بخش شمالی بورنئو را شامل میشود.
نقشه و موقعیت جغرافیایی کوالالامپور
اگر به نقشه کوالالامپور توجه کنید این شهر در غرب مرکزی شبه جزیره مالزی، حدود 25 مایلی (40 کیلومتر) شرق بندر اقیانوسی آن، پورت کلانگ در تنگه مالاکا واق شده. مساحت کوالالامپور حدود 243.65 کیلومتر مربع است. موقعیت جغرافیایی کوالالامپور به گونهای است که با شهرهای پتالینگ جایا، سوبانگ جایا، شاه علم، کلانگ و پورت کلانگ همسایه است.
کوالالامپور توسط کوههای Titiwangsa در شرق، رشتههای کوچک در شمال و جنوب و تنگه مالاکا در غرب احاطه شده است. همچنین این شهر در محل همگرایی رودخانههای کلانگ و گومبک قرار دارد. موقعیت جغرافیایی کوالالامپور در ارتفاع 21.95 متری از سطح دریا قرار دارد.
جغرافیای مالزی
شبه جزیره مالزی 40 درصد از کل خشکی این کشور را تشکیل میدهد. چندین رشته کوه از شمال به جنوب در امتداد شبه جزیره مالزی وجود دارد که توسط بزرگراه باریک از جنوب به سنگاپور متصل میشود. در کنار تنگه مالاکا و در امتداد ساحل غربی، دشتی وسیع و حاصلخیز میبینید، علاوه بر آن دشت ساحلی دیگری در امتداد ساحل شرقی دریای چین نیز نمای چشمگیری از این کشور زیبا را برایتان به تصویر میکشد.
در مالزی شرقی به دلیل شرایط سخت، اکثر بومیان از RAINFOREST شبکه بزرگ رودخانه به عنوان وسیله حمل ونقل استفاده میکنند. به دلیل موقعیت جغرافیایی مالزی هوای این کشور در تمام طول سال گرم و مرطوب است. بارندگیهای مالزی به صورت انفجارهای کوتاه و شدید است.
شدت بارندگیهای در این کشور به گونهای است که انگار سطلهای متوالی آب پشت سر هم روی سرتان ریخته میشود. به همان سرعتی که باران شروع میشود در چشم به هم زدنی ابرهای بارانزا آسمان مالزی را ترک کرده و ناپدید میشود؛ آنوقت است که باید برای استنشاق هوای تازه راهی کوچه و خیابان شوید.
تاریخ و دیرینه نقشه مالزی
شبه جزیره مالایی که در مسیر بنادر تجاری میان چین و خاورمیانه قرار گرفته بود در قرن 10 اولین حکومت پادشاهی را تجربه کرد. در سال 1511 توسط کشور پرتغال اشغال شد و تا آغاز جنگ جهانی دوم مستعمره این کشور بود. در طول جنگ جهانی دوم کشور مالزی به تصرف ژاپنیها درآمد ولی طولی نکشید که در پی برنامه انگلیسیها برای اداره یکپارچه مالایا تحت مستعمره پادشاهی واحد به نام اتحادیه مالایی درآمد.
اتحادیه مالایی در سال 1946 تأسیس شد و شامل تمام املاک بریتانیا به جز سنگاپور بود. در سال 1965 سنگاپور از مالزی جدا و به کشوری مستقل تبدیل شد. پرچم مالزی برای اولین بار در سال 1963 به رسمیت شناخته شد. با مخالفتها و شورش حزب کمونیست، مالایا بریتانیا را مجبور به خروج از مالزی کرد. در سال 1975 استقلال فدراسیون مالایا در چهارچوب کشورهای مشترک المنافع صورت گرفت.
و در نهایت آغاز رشد چشمگیر اقتصادی این کشور از سال 1980 کلید خورد. با توسعه اقتصاد در مالزی جمعیت شهرنشین افزایش پیدا کرد طوری که 40 درصد از کل جمعیت مالزی شهرنشین شدند. خوب است بدانید شبه جزیره مالزی 85 درصد از جمعیت این کشور را به خود اختصاص داده است و تمرکز جمعیت در اطراف دره کلانگ و نزدیکی پایتخت بیشتر از سایر نقاط است.
فاصله ایران تا مالزی روی نقشه
فاصله ایران تا مالزی روی نقشه را در اختیار شما قرار دادیم. این فاصله حدود 5911 کیلومتر است! یعنی ایران تا مالزی حدود 3673 مایل مسافت هوایی دارد. به عبارتی اگر بخواهید با هواپیما به مالزی بروید، حدود 6 ساعت 37 دقیقه با سرعت 900 کیلومتر در ساعت است. همچنین اگر سرعت 700 کیلومتر بر ساعت باشد مدت پرواز ایران به مالزی حدود 8 ساعت 31 دقیقه خواهد بود.
سوالات متداول درباره نقشه و جغرافیای مالزی
مالزی مستعمره کدام کشور بود؟
کشور پرتغال
مالزی در کدام قاره است؟
مالزی در قاره آسیا قرار دارد.
موقعیت مالزی در نقشه جهان کجاست؟
موقعیت مالزی در نقشه جهان دقیقا در جنوب شرقی آسیا قرار دارد.
مالزی چگونه کشوری است؟
مالزی یک سلطنت مشروطه فدرال بوده که از 13 ایالت و سه قلمرو فدرال تشکیل شده است.
جمعیت مالزی چقدر است؟
جمعیت فعلی مالزی تقریبا 34 میلیون نفر است. بر اساس جزئیات ورلدومتر آخرین دادههای سازمان ملل متحد.
مساحت کشور مالزی چقدر است؟
تفاوت اندونزی و مالزی چیست؟
این دو کشور تقریبا دارای فرهنگی شبیه به هم بوده و تفاوت آنها از این قرار است:
- مالزی مستعمره سابق بریتانیا بوده و اندونزی مستعمره سابق هلند است.
- زبان مالزیاییها یعنی باهاسا مالایو به سمت واژههای انگلیسی گرایش دارد؛ در حالی که اندونزیایی به هلندی.