تماس فوری
پیام از طریق واتساپ
منو
تحصیل در مالزی تخصص ماست، STUDYKL با دو دهه تجربه
وبسایت studykl.com با پشتیبانی هلدینگ شریف با دو دهه تجربه، راهنمای شما برای تحصیل در مالزی می باشد.
پایتخت مالزی

پایتخت مالزی

زمان مطالعه: 6 دقیقه
5/5 - (235 امتیاز)

پایتخت مالزی شامل پایتخت سیاسی و اداری است. پایتخت ملی و سیاسی مالزی شهر کوالالامپور زیبا بوده و پایتخت اداری و قضایی آن شهر پوتراجایا. تاریخچه این دو شهر و پایتخت ایالت‌های دیگر مالزی را در این مقاله به شما ارائه می‌دهیم. پس بیایید یک سفر کوتاه به 2 پایتخت مالزی داشته باشیم…

پایتخت مالزی کجاست؟

پایتخت مالزی کجاست؟

در واقع کشور مالزی دارای 2 پایتخت است! کوالالامپور پایتخت ملی و سلطنتی مالزی بوده و پوتراجایا پایتخت اداری و قضایی آن. در سال 1999 پایتخت اداری مالزی از کوالالامپور به شهر جدید پوتراجایای انتقال یافت. هدف دولت از انتقال مراکز اداری از کوالالامپور به پوتراجا، کاهش تراکم سازمان‌های دولتی و وزاتخانه‌ها در پایتخت بود. در حال حاضر کوالالامپور تنها مقر پارلمان و مرکز بازرگانی و مالی مالزی به شمار می‌رود. 

پایتخت مالزی به انگلیسی

پایتخت مالزی به انگلیسی capital Malaysia شناخته می‌شود. در واقع نام انگلیسی پایتخت سیاسی آن Kuala Lumpur و پایتخت اداری مالزی Putrajaya است.

معرفی پایتخت ملی و سیاسی مالزی؛ کوالالامپور

معرفی پایتخت ملی و سیاسی مالزی؛ کوالالامپور

کوالالامپور پایتخت ملی و سیاسی مالزی و بزرگترین شهر آن است. این منطقه از نظر جمعیت و توسعه اقتصادی یکی از سریعترین مناطق شهری در جنوب شرقی آسیا بوده که همواره در حال رشد است. کوالالامپور در مرکز شبه جزیره غربی مالزی، در تنگه مالاکا قرار دارد.

پایتخت ملی مالزی ششمین شهر پربازدید جهان در سال 2023 است. با این حال، محیطی آرام و سرسبز داشته و برای عاشقان طبیعت هم جای خوبی است. ماجراجویی در این کلان شهر قرن بیست و یکمی بسیار آسان است. فقط کافی‌ست یکی از وسایل حمل و نقل عمومی را انتخاب کنید. مونوریل، قطار شهری یا اتوبوس‌های عمومی می‌توانند در عرض چند دقیقه پایتخت مالزیا را به شما نشان دهند.

مساحت کوالالامپور معادل 243 کیلومتر مربع (94 مایل مربع) بوده و جمعیتش طبق آمار سال 2024 سازمان ملل متحد ۸,۸۱۶,۰۰۰ نفر می‌باشد.

از طرفی این شهر پایتخت تشریفاتی و قانون‌گذاری مالزی هم شناخته می‌شود. علاوه بر این مرکز مالزی، بزرگترین منطقه شهری کشور و مرکز فرهنگی، تجاری و حمل و نقل آن است. در سال 1972 کوالالامپور به عنوان شهرداری تعیین شد و در سال 1974 این نهاد و بخش‌های مجاور ایالت سلانگور به یک قلمرو فدرال تبدیل گردید.

کوالالامپور مقر رئیس دولت یا پادشاه مالزی یعنی آقای عبدالله پاهنگ و قوه مقننه ملی و همچنین مرکز تجاری و مالی مالزی است. بعد از تعیین پوتراجایا به عنوان پایتخت اداری و قضایی، وزارتخانه‌ها و ارگان‌های دولتی بسیاری در کوالالامپور باقی مانند. از جمله آنها وزارت تجارت و صنعت بین المللی (MITI)، وزارت دفاع (MINDEF) و وزارت کار (KKR) و همچنین بانک نگارا مالزی و پلیس سلطنتی است.

معرفی پایتخت اداری و قضایی مالزی؛ پوتراجایا

معرفی پایتخت اداری و قضایی مالزی؛ پوتراجایا

پوتراجایا پایتخت اداری و قضایی مالزی است. در واقع مقر دولت فدرال مالزی در سال 1999 از کوالالامپور به پوتراجایا منتقل شد. تاسیس پوتراجایا ایده نخست وزیر وقت ماهاتیر محمد بود. جالب است بدانید از سال 2012، همه وزارتخانه‌های دولتی مالزی به پوتراجایا منتقل شدند. آب و هوای پوتراجایا، استوایی جنگلی با بارندگی شدید در اکثر روزهای سال است. میانگین دما در پوتراجایا 27.1 درجه سانتیگراد بوده و بسیار مطبوع است. امروز در پوتراجایا 53462 نفر زندگی می‌کنند.

STUDYKL راهنما و حامی شما برای تحصیل، اقامت و اخذ ویزا برای سفر به مالزی است.

برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

برای تماس کلیک کنید۲۲۸۴۳۱۶۰ – ۰۲۱

تاریخچه پایتخت مالزی

پایتخت مالزی یکی از شهرهایی است که آرزوها و امیدهای بسیاری را در خود حک کرده است. از روزگاری که گروهی از معدنچیان چینی در سال 1857 به دنبال ثروت به این منطقه آمدند، تا امروز که پایتخت یکی از کشورهای پویا و در حال رشد اقتصادی جهان شده است.

اولین روزهای کوالالامپور را می‌توان به عنوان یک مرکز استخراج قلع توصیف کرد که در واقعیت به عنوان نقطه‌ی تحولی بزرگ در تاریخ این شهر به شمار می‌رود. با این حال کوالالامپور همیشه فقط یک شهر معدنی نبوده است. در سال 1880، این شهر به عنوان پایتخت ایالت منتخب شد و از آن پس رشد و توسعه‌ی فزاینده‌ای را شاهد بودیم.

فرانک سوئتنهام، مقیم بریتانیا، نقش مهمی در تبدیل شدن کوالالامپور به یک شهر مدرن داشت. او پروژه‌های بزرگی را برای بهبود زیرساخت‌های شهر انجام داد، از جمله ساخت راه‌آهن و تشویق به استفاده از مواد ساختمانی ایمن‌تر.

با آغاز جنگ جهانی دوم، کوالالامپور تحت سلطه‌ی ژاپن قرار گرفت؛ اما پس از جنگ رشد این شهر ادامه پیدا کرد و در سال 1957، به عنوان پایتخت مستقل مالایا و سپس در سال 1963 مالزی انتخاب شد. در این مدت جمعیت شهر به سرعت افزایش یافت و باعث چالش‌های زیادی در زمینه‌ی مدیریت شهر شد.

اواخر قرن بیست و یکم، تصمیم گرفته شد که مرکز اداری کشور به شهر جدید پوتراجایا منتقل شود. این اقدام به کوالالامپور اجازه داد تا به توسعه‌ی دیگر بخش‌های خود، از جمله فرهنگ، هنر، تکنولوژی و تجارت، بپردازد. امروزه با وجود این که کوالالامپور نقش اداری خود را از دست داده، همچنان به عنوان پایتخت ملی و سیاسی مالزی محترم است.

ماجرای انتقال پایتخت مالزی چیست؟

انتقال پایتخت اداری مالزی از کوالالامپور به پوتراجایا، یک رویداد مهم در تاریخ این کشور است که نشان‌دهنده یک اقدام استراتژیک برای مقابله با ازدحام و تراکم جمعیتی است. پوتراجایا که تقریباً 25 کیلومتری جنوب کوالالامپور قرار دارد، به عنوان مرکز جدید اداری کشور تاسیس شد. تصمیم به ایجاد پوتراجایا ناشی از مشکلات عملی حاصل از پراکندگی دفاتر دولتی در سراسر شهر پرجمعیت کوالالامپور بود. این پراکندگی دفاتر، فرایندهای اداری را دشوار ساخته بود و دولت را به دنبال یافتن راه حلی موثرتر سوق داد.

این ایده برای ایجاد یک مرکز اداری جدید فدرال در دهه 1980 و در دوران نخست‌وزیری ماهاتیر محمد پدید آمد. هدف این طرح، قرار دادن دفاتر دولتی در یک مرکز اداری کارآمد بود. ایجاد پوتراجایا بخشی از این چشم‌انداز بزرگ‌تر بود و به عنوان یک آزمایشگاه برای نوع جدیدی از دولت الکترونیکی در نظر گرفته شده بود که بر پذیرش و سرمایه‌گذاری در اینترنت، رسانه‌ها و ارتباطات دیجیتال تأکید داشت. توسعه پوتراجایا از اوت 1995 آغاز شد و با هزینه‌ای تقریبی 8.1 میلیارد دلار به پایان رسید. در اول فوریه 2001، پوتراجایا به عنوان سومین قلمرو فدرال مالزی اعلام شد.

انتقال مقر دولت فدرال از کوالالامپور به پوتراجایا در سال 1999 به دلیل دلایل فوق‌الذکر ازدحام و تراکم جمعیتی در کوالالامپور انجام شد. با این حال کوالالامپور همچنان به عنوان پایتخت ملی مالزی طبق قانون اساسی، وضعیت خود به عنوان محل اقامت رئیس دولت (Yang di-Pertuan Agong) و مجلس ملی (پارلمان مالزی) را حفظ کرده و همچنان مرکز تجاری و مالی کشور باقی مانده است.

آب و هوای پایتخت مالزی

پایتخت مالزی دارای آب و هوای گرم و مرطوب است. این شهر در منطقه‌ای استوایی قرار دارد و دمای متوسط آن حدود 28 درجه سانتیگراد است. اما به دلیل رطوبت بالا، احساس گرما بیشتر از این عدد است. بارش باران در این شهر زیاد است و به خصوص در ماه‌های اکتبر تا دسامبر بیشتر می‌شود. در این ماه‌ها ممکن است باران‌های سیل‌آسا و توفان‌های تندری رخ دهند.

جاهای دیدنی پایتخت مالزی کوالالامپور

در این بخش قصد داریم جاذبه های گردشگری پایتخت مالزی را به شما معرفی کنیم:

  • برج‌های دوقلوی پتروناس: نماد پیشرفت مالزی و بلندترین برج‌های جهان تا سال 2004. دارای رستوران گردان و پل اسکای با منظره‌ای فوق‌العاده از پایتخت.
  • برج مخابراتی KL: هفتمین برج بلند جهان و نماد معماری مدرن پایتخت مالزی. چراغ‌های رنگارنگ آن زینت‌بخش شهر در شب‌ است.
  • موزه ملی مالزی: محل نگهداری گنجینه‌های تاریخی و فرهنگی مالزی در یک کاخ سنتی مالایی. نمایش خلاقانه و جذاب آثار از دوران پیش از تاریخ تا کنون.
  • محله چینی ها: قدیمی‌ترین و پرطرفدارترین محله پایتخت که نشان‌دهنده تنوع فرهنگی و مذهبی شهر است. دارای بازارهای خیابانی، معابد چینی، رستوران‌های محلی و گالری‌های هنری.
  • غارهای باتو: مقصد مذهبی و گردشگری در 13 کیلومتری شمال کوالالامپور. دارای غارهای جذاب با معابد و مجسمه‌های هندو. برای رسیدن به غار اصلی باید از 272 پله صعود کرد.
  • ساختمان سلطان عبدالصمد: زیباترین و تاریخی‌ترین بنای پایتخت در میدان مرکزی شهر. ساخته شده در سال 1897 به سبک معماری مغولی و اسلامی. اکنون به عنوان موزه مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • پارک آبی موضوعی سان وی لاگون: بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین پارک آبی جهان در 15 کیلومتری جنوب غربی کوالالامپور پایتخت مالزی. دارای بیش از 80 بازی و سرگرمی در چندین بخش مختلف. مکانی مناسب برای خانواده‌ها و کودکان.

جذابیت‌های پایتخت سیاسی مالزی

پایتخت مالزی به بخش‌های جداگانه تقسیم شده که هر کدام به یک چیز خارق‌العاده‌ای معروف است. با این حال، جاذبه اصلی آن، مثلث طلایی است که از مناطق بوکیت بینتانگ، KLCC و محله چینی‌ها تشکیل شده است. این‌ مناطق در واقع مرکز سرگرمی شهر بوده و شیک‌ترین کلوپ‌های شبانه، سالن‌ها و بارها در آن به چشم می‌خورد.

کوالالامپور یک ضیافت بدون وقفه است. از صرف غذا در رستوران‌های مجلل تا غذا خوردن با مردم محلی در غرفه‌های خیابانی، تقریباً تمام غذاهای ویژه مالزی را می‌توانید در KL پیدا کنید. در دکه‌های دستفروش و کافی شاپ‌های سنتی محله توقف کنید تا بهترین غذاهای محلی را امتحان کنید. کوالالامپور همچنین دروازه ورود به صحنه هنر معاصر مالزی با گالری‌ها و مراکز نمایشگاهی متعدد هنرهای تجسمی است.

معرفی پایتخت ایالت های مالزی

در ادامه به بررسی پایتخت ایالت ها یا همان استان های مالزی می‌پردازیم:

نام ایالت ها نام پایتخت 
جوهور جوهور بهرو
پنانگ جورج تاون
کداه الور سه تار
کلانتان کوتا بهارو
مالاکا مالاکا
نگری سمبیلان سرمیان
پاهنگ کوانتان
پراک ایپوه
پرلیس کنگر
سلانگور شاه عالم
ترنگانو ترنگانو کوالا
صباح کوتا کینابالو
ساراواک کوچینگ

سوالات متداول پایتخت مالیزیا

مالزی چند پایتخت دارد؟

مالزی دارای 2 پایتخت است. پایتخت ملی و سلطنتی مالزی شهر کوالالامپور و پایتخت اداری و قضایی آن شهر پوتراجایا است.

پایتخت فعلی مالزی کجاست؟

پایتخت فعلی مالزی شهر کوالالامپور است.

پایتخت ملی مالزی چه نام دارد؟

کوالالامپور

اطلاعات کلی پایتخت مالزی چیست؟

کوالالامپور با نام رسمی قلمرو فدرال کوالالامپور و نام عمومی KL، پایتخت ملی مالزی و بزرگترین شهر آن است. این منطقه از نظر جمعیت و توسعه اقتصادی یکی از سریعترین مناطق شهری در جنوب شرقی آسیا بوده که همواره در حال رشد است.

پایتخت مالزی کوالالامپور، به چه چیزی معروف است؟

 کوالالامپور یک کلان شهر پرجنب‌وجوش بوده که تلفیقی از میراث فرهنگی و توسعه شهری مدرن است. از برج‌های دوقلوی پتروناس گرفته تا معابد تاریخی و غذاهای خوشمزه خیابانی، کوالالامپور بهترین مقصد برای گردشگری، زندگی و تحصیل است.

تحصیل و اقامت در مالزی با STUDYKL

STUDYKL با دو دهه تجربه بهترین حامی و راهنمای شما برای اخذ ویزای 60 روزه، ویزای تحصیلی و اقامت دائم مالزی است.

برای دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

برای تماس کلیک کنید۲۲۸۴۳۱۶۰ – ۰۲۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *