تماس فوری
پیام از طریق واتساپ
پنجشنبه , فروردین ۹ ۱۴۰۳
منو
تحصیل در مالزی تخصص ماست، STUDYKL با دو دهه تجربه
وبسایت studykl.com با پشتیبانی هلدینگ شریف با دو دهه تجربه، راهنمای شما برای تحصیل در مالزی می باشد.
آداب و رسوم مالزی

آداب و رسوم مالزی

زمان مطالعه: 6 دقیقه
4.7/5 - (60 امتیاز)

آداب و رسوم مالزی شما را شگفت‌زده می‌کند؛ چون متفاوت‌ترین کشور آسیایی است که تنوع نژادی، فرهنگی و قومی زیادی را در خود جای داده است. همچنین در مالزی انواع جشن برگزار می‌گردد که نمونه آنها جشن کریسمس یا سال نو، جشن دیپوالی و… می‌باشد. در این مطلب بیشتر با آداب و رسوم ازدواج و این جشن‌ها آشنا می‌شوید…

تجربه 19 سال فعالیت تخصصی در زمینه مالزی STUDYKL را پارنتری قدرتمند برای اخذ ویزای مالزی است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.

برای تماس کلیک کنید۲۲۸۴۳۱۶۰ – ۰۲۱

آداب و رسوم مردم مالزی

آداب و رسوم مردم مالزی

در مالزی سه نژاد مختلف مالایی، چینی و هندی در کنار هم با صلح و صفا و آرامش زندگی می‌کنند. این تقابل فرهنگی میان اقوام مختلف، مالزی را متمایزترین کشور منطقه کرده است. بزرگ‌ترین گروه قومی در مالزی مالایی‌های مسلمان هستند که نیمی از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند.

چینی‌ها که 35 درصد جمعیت مالزی را به خود اختصاص داده‌اند از قرن‌ها پیش طرف معامله مالزیایی ها بودند. بیشتر چینی‌هایی که به این کشور آمده‌اند، بودایئیهای تاتوئی هستند. ورود هندی‌ها به مالزی نیز قدمتی 2000 ساله دارد ولی مهاجرت دسته جمعی هندی‌ها به این کشور از قرن نوزدهم آغاز شد طوری که 13 درصد جمعیت مالزی را اقوام هندی تشکیل داده‌اند.

تنوع نژادی و فرهنگی اقوام مختلف در مالزی بی‌نظیر و دیدنی است. در این کشور هر ملیتی، آزادانه به آداب و رسوم فرهنگی، دینی و ملی خود پرداخته و فستیوال‌ها و جشن‌های مفصلی برگزار می‌کند. سایر اقوام و ادیان هم صرف نظر از مذهب و ملیت خود با شرکت در جشن‌ها در شادی دیگران شریک و همراه می‌شوند. مردم مالزی با نژاد و قومیت‌های مختلف با یکدیگر در تعامل هستند، تحصیل می‌کنند تجارت کرده و در یک کلام با احترام  در کنار هم زندگی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: دین رسمی مالزی چیست؟

آداب و رسوم ازدواج در مالزی

آداب و رسوم ازدواج در مالزی

در مالزی، ازدواج یک مراسم بسیار مهم و مقدس است که با توجه به عادت‌های فرهنگی و مذهبی مردم، آداب و رسوم خاص خود را دارد. قبل از برگزاری مراسم عروسی، قرائت قرآن و نماز جماعت برگزار می‌شود. نامزد و خانواده‌های دو طرف باید پیش از برگزاری مراسم عروسی در مورد شرایط ازدواج و شرایط زندگی مشترک صحبت کنند تا از همه جوانب اطمینان حاصل شود.

در روز عروسی، عروس و داماد به طور مجزا از خانه خود خارج می‌شوند و سپس با نمایشی از کتاب مقدس و صدای ترانه‌های مذهبی و موسیقی، به سوی محل برگزاری مراسم عروسی حرکت می‌کنند. در برخی مناطق، ممکن است تعداد زیادی مردم در مراسم عروسی شرکت کنند.

پس از ورود به سالن عروسی، عروس و داماد در جلوی محل تعقیبات خود قرار می‌گیرند و با یکدیگر دست می‌دهند. سپس در میان نمایشی از رقص و آواز، مهمانان به عروس و داماد تبریک می‌گویند و هدایایی به آن‌ها تقدیم می‌کنند. در پایان مراسم، غذاهای مختلفی برای مهمانان فراهم می‌شود و مراسم به شادی و خوشی به پایان می‌رسد. این بود بخشی از آداب و رسوم ازدواج در مالزی.

آداب و معاشرت در مالزی

مردم کشور مالزی مانند سایر شرقی‌ها خونگرم، مهربان و بخشنده هستند. در دنیای کسب و کار انسان‌های زیرک و باهوشی قلمداد می‌شوند. بسیاری از چینی‌ها و هندی‌های ساکن در مالزی به آداب و رسوم این کشور اسلامی پایببند هستند و با جنس مخالف دست نمی‌دهند.

از آداب و رسوم مالزی استفاده از زبان بدن (Body language) است. حالات چهره، تن صدا و رفتارهای غیر کلامی در این کشور نماد زیادی دارد. مردم این کشور در ملاقات‌های رسمی با ادب و احترام کامل ظاهر می‌شوند و به آراستگی ظاهری خود اهمیت می‌دهند.

انواع ویزای مالزی برای سفر و اقامت

انواع جشن‌ های کشور مالزی

مانند ایرانی‌ها که در تقویم خود انواع جشن‌ های مختلف با مناسبت‌های گوناگون دارند، مالزیایی‌ها نیز دارای انواع جشن هستند. نمونه‌ای از جشن های مالزی نظیر:

  • جشن سال نو در مالزی (جشن کریسمس)
  • جشن ویکان مالزی
  • جشن دیپاوالی در مالزی
  • جشن کیک ماه در مالزی
  • جشن فانوس در مالزی
  • جشن بودایی در مالزی
  • جشن های مذهبی مالزی

جشن کریسمس در مالزی

جشن کریسمس در مالزی

مردم مالزی از تاریخ ۱ ژانویه، جشن سال نو “تنگر آی” را آغاز می‌کنند. این جشنواره تا چند روز پس از روز نوروز ادامه دارد و در سراسر کشور با شادی و خوشحالی برگزار می‌شود. در این روز، مردم به صورت رسمی و خصوصی به همدیگر تبریک می‌گویند و هدایای کریسمس و سال نو به هم می‌دهند.

آن‌ها از این فرصت برای بازدید از خانواده، رفتن به مساجد و معابد و برگزاری مراسم تولد و ازدواج نیز استفاده می‌کنند. در حالی که تمامی مناطق در مالزی این جشن به جا می‌آوردند؛ اما در برخی مناطق، برخی از آداب و رسوم مخصوص نیز وجود دارند.

همچنین، در جشن سال نو مالزی مردم لباس‌های سنتی خاصی برای کریسمس می‌پوشند و برای تفریح و دید و بازدید آماده می‌شوند. به عنوان مثال گشت و گذار در شهر، ساحل گردی و تفریح در مناطق سرسبز و ارتفاعات مالزی. البته که در این میان بازدید از اماکن تاریخی و فرهنگی مانند معابد و موزه‌ها نیز بخشی از برنامه‌ جشن سال نو در مالزی است.

همچنین، در برخی مناطق، مردم به صورت سنتی سفره‌های خاصی را به نام “ناسی” برای مهمانی‌های سال نو فراهم می‌کنند. این سفره‌ها شامل مواد غذایی مختلفی مانند برنج، خوراکی‌ها، و شیرینی‌های مختلف هستند. در کل، جشن سال نو مالزی فرصتی برای بازدید از اقوام و دوستان است.

جشن ویکان مالزی

جشن ویکان مالزی

جشن ویکان یکی از جشن‌ های محبوب در مالزی است که هر ساله در روز ۱۵ ماه ۷ میلادی برگزار می‌شود. این جشن در واقع نشان‌دهندهٔ پایان فصل برداشت برنج در مناطق روستایی مالزی است. در طول جشن ویکان مالزی مردم به صورت سنتی لباس‌  پوشیده و رقص و پایکوبی دارند. این جشن در مالزی به عنوان “پوسا” نیز شناخته می‌شود و به معنای “جشن برداشت” است.

در حین جشن، مردم به سوی روستاها و مزارع برنج می‌روند و در میان باغ‌های برنج بازی‌های سنتی مانند بازی با توپ و دف و قیچی و… انجام می‌دهند. همچنین، در طول جشن، موسیقی سنتی و رقص‌های بومی نیز اجرا می‌شود. در برخی مناطق، مردم غذاهای سنتی آماده می‌کنند.

به عنوان مثال، در منطقه سلانگور، “لمان” که یک غذای محبوب در این منطقه است، در جشن ویکان پخته و بین مردم سرو می‌شود. جشن ویکان یک فرصت عالی برای مردم بوده که نشان دهندهٔ ارزش برداشت برنج و چرخه حیات زندگی بومیان مالزی است.

جشن دیپاوالی در مالزی

جشن ویکان مالزی

جشن دیپاوالی یا همان جشن نور در مالزی، یکی از مهم‌ترین جشن‌ های فرهنگی و مذهبی برای جامعه هندی در این کشور است. این جشن به مناسبت پایان فصل باران‌های سالیانه هندیان برگزار می‌شود و به عنوان جشن نور و روشنایی شناخته می‌شود. در طول جشن دیپاوالی، خانواده‌ها به صورت سنتی لوازم نورانی را در خانه‌ها و محل کارهای خود قرار می‌دهند.

این لوازم شامل شمع‌ها، چراغ‌های رنگارنگ و آتش‌های کوچک بوده که باعث زیبایی خانه‌ها و محله‌ها می‌گردد. در طول این جشن هندی‌ها با لباس‌های سنتی خود به خانواده و دوستان‌شان سر می‌زنند و با خوردن غذاهای خوشمزه، دیپاوالی را جشن می‌گیرند. همچنین، در برخی مناطق، اجرای رقص‌های سنتی هندی و موسیقی نیز برگزار می‌شود.

در مالزی، جشن دیپاوالی یک فرصت برای اظهار تبریک و همبستگی با خانواده و دوستان است. این جشن به عنوان یک جشن فرهنگی و مذهبی، نشان دهندهٔ تاریخ و فرهنگ هندیان در مالزی است و ارزش‌های آن‌ها را به نمایش می‌گذارد.

جشن فانوس در مالزی

جشن فانوس در مالزی

جشن فانوس یکی از جشن‌ های خاص چینی‌ها است که نشانگر پایان سال نو است. این جشن در روز دهم سال برگزار می‌شود. جشن فانوس یکی از قدیمی‌ترین آیین‌های چینی‌ها است که قدمت آن به 2000 سال پیش و به دوران امپراطوری‌ها برمی‌گردد.

در این روز خاص مردم در جلوی خانه‌هایشان به صورت ردیفی شمع روشن کرده و شب در حالی که فانوس به دست دارند، مسیر مشخصی را طی می‌کنند. درخشش نور فانوس ها در تاریکی شب از جذابیت‌های این جشن است.

جشن کیک ماه در مالزی

جشن کیک ماه در مالزی

جشن کیک ماه، جشن پیروزی قیام چینی‌ها علیه سرداران مغول در قرن 14 است. در این جشن که در ماه سپتامبر برگزار می‌شود مردم کیک‌هایی به شکل قرص ماه پخته و به یکدیگر هدیه می‌دهند.

جشن بودایی در مالزی

جشن بودایی در مالزی

روز وساک که گاهی به نام روز وساک نوشته می شود، روزی است که بودایی های مالزی تولد، روشنگری و مرگ بودا را جشن می‌گیرند. این سه لحظه مهم‌ترین زمان در زندگی گوتاما بودا بود. به همین دلیل، آن را از مهم‌ترین جشن های بودایی ها می‌دانند. این روز در اکثر ایالات مالزی تعطیل رسمی است. جشن وساک یا همان جشن بودایی در بهار برگزار می‌شود و مردم نذورات‌شان را به معابد برده و میان نیازمندان خیرات می‌کنند.

بیشتر بخوانید: آداب ماه رمضان در مالزی

جشن ‌های مذهبی مالزی

جشن ‌های مذهبی مالزی

  • معروف‌ترین اعیاد و از آداب و رسوم مالزی جشن عید فطر (Hari Raya Puasa) است. این جشن در پایان ماه مبارک رمضان برگزار شده و همه مسلمانان ملایی و غیر مالایی در این جشن شرکت می‌کنند.
  • مردم مالزی عید اضحی یا هاری رایا که همان عید قربان است را هم جشن می‌گیرند.
  • روز تولد پیامبر یا مولد الرسول هم جزو اعیاد بزرگ مسلمانان است که در مالزی جشن گرفته می‌شود.
  • اول ماه محرم که شروع سال جدید است نیز یکی از مناسبت‌های مهم مسلمانان در این کشور است.

اخذ انواع ویزا و اقامت مالزی با STUDYKL

STUDYKL با دو دهه تجربه در زمینه اخذ ویزای مالزی و اقامت مالزی خانه دوم من، در خدمت شماست.

برای اطلاع از جزئیات و سوالات خود در این باره با ما تماس بگیرید.

برای تماس کلیک کنید۲۲۸۴۳۱۶۰ – ۰۲۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *